
Kvällens vegetariska recept bjuder på massor av goda smaker. Vi kokar udonnudlar som vi sedan blandar med röd curry- och sataysås med broccolini. Zucchinisallad med koriander och chiliflakes blir ett gott tillbehör. Vi toppar med saltade jordnötter och så är rätten redo att serveras.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citrusfrukt
90 ml
Kokosmjölk
1 st
Koriander
1 st
Zucchini
150 g
Udonnudlar, torkade
(Innehåller: Gluten, Vete)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
30 g
Röd currypasta
20 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja)
4 g
Ga-Laksa
1 g
Chiliflakes
200 g
Broccolini
100 g
Sataysås
(Innehåller: Gluten, Vete, Jordnötter, Soja)
½ dl
Sparat nudelvatten
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sallad

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Under tiden, halvera broccolini.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek Ga-Laksa och röd currypasta i 30 sek, eller tills väldoftande.

Sänk till medelvärme och tillsätt kokosmjölk, sojasås, sataysås och broccolini. Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Under tiden, skala zucchini i tunna band med en potatisskalare.
Grovhacka koriander.
Halvera citrusfrukt.
Blanda zucchini, koriander, chiliflakes, citrusfruktsaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål precis innan servering.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Rör i nudlar och sparat nudelvatten till såsen.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.

Lägg upp nudlar i skålar.
Toppa med zucchinisallad och jordnötter.