Skip to main content
Toskansk lax och krämig tagliatelle
Toskansk lax och krämig tagliatelle

Toskansk lax och krämig tagliatelle

med körsbärstomater och krispig bacon

Italien har mycket mera att bjuda på än pizza och lasagne. I kväll frestar vi med ljuvlig toskansk lax, som vi kryddar med vår underbara kryddblandning Mamas Favorit. Vi serverar vår lax med krämig tagliatelle som vi blandar med calabresepesto, spenat, körsbärstomater och bacon. Vi toppar med hyvlad ost och färsk oregano och så är festmåltiden färdig.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Pesce
Milk
Egg
Gluten
Hvede
Celery

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

60 g

Calabresepesto

250 g

Laxfilé

40 g

Italiensk hårdost, hyvlad

4 g

Mamas Favorit

150 ml

Matlagningsgrädde

250 g

Tagliatelle, färsk

1 st

Oregano

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Körsbärstomater

4 g

Grönsaksbuljong

140 g

Bacon, tärnad

60 g

Spenat

½ st

Paprika

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till fisk

½ dl

Sparat pastavatten

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)5222 kJ
Energi (kcal)1248 kcal
Fett73 g
varav mättat34.4 g
Kolhydrater92 g
varav socker15.7 g
Kostfiber7 g
Protein60.1 g
Kolesterol100 mg
Salt5.5 g
Potassium563.8 mg
Calcium27.5 mg
Iron1 mg

Instruktioner

Stek bacon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.

Sätt åt sidan på en tallrik. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skölj spenat.

Halvera körsbärstomater.

Skär paprika i 2 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka oreganoblad. 

Stek lax
3

Hetta upp samma stekpanna (med baconfett) på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min.

Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. 

Ställ åt sidan på en tallrik täckt med folie.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Koka pasta
4

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 2–3 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme (torka inte ur den).

Fräs vitlök i 30 sek, tills väldoftande.

Rör i pastavatten, matlagningsgrädde, calabresepesto, grönsaksbuljong, resterande Mamas Favorit, salt och spenat.

Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat något och spenat har mjuknat.

Rör i pasta, körsbärstomater, paprika och bacon.

Sjud tills genomvarmt, ca 1 min, och ta sen av stekpannan från värme.

Servera
6

Lägg upp pasta och lax på tallrikar.

Garnera pasta med hyvlad ost och oreganoblad.