Toskansk blandfärspasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Toskansk blandfärspasta

Toskansk blandfärspasta

med grönkål och färsk oregano

Italien har mycket mera att bjuda på än pizza och lasagne. Ikväll frestar vi med ljuvlig toskansk blandfärspasta med rigatoni, grönkål, tomat och grädde, som vi kryddar med våra underbara kryddblandningar som vi kallar Medelhavets Pärla och Mamas favorit. Vi toppar med riven ost och färsk oregano och så är maten färdig.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

250

Blandfärs

4

Medelhavets Pärla

1

Tomat

1

Oregano

½

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

4

Kycklingbuljong

50

Grönkål, skuren

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)842 kcal
Energi (kJ)3523 kJ
Fett42.93 g
varav mättat18.3 g
Kolhydrater72.5 g
varav socker7.4 g
Protein39.29 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 1/2 dl | 3 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, ringla eventuellt lite olivolja över pastan. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek blandfärs
2

Medan pastan kokar, hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs, Medelhavets Pärla och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked.

VIKTIGT: Blandfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa. 

Förbered råvaror
3

Medan färsen steks, tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Plocka oreganoblad.

Tillsätt grönkål
4

Sänk värmen på stekpannan till medelvärme.

Rör i grönkål, tomat, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], Mamas favorit, kycklingbuljong, hälften av riven ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar. Sjud tills pastan är färdigkokt.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt pasta och pastavatten till stekpannan. Rör om och sjud i ytterligare 1-2 min, tills såsen har tjocknat lite. Smaka av med salt och peppar.

 

Servera
6

Lägg upp blandfärspasta i skålar och strö över resterande riven ost.

Garnera med oreganoblad.