HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconToskansk Blandfärspasta
topBanner
Toskansk blandfärspasta

Toskansk blandfärspasta

med grönkål och färsk oregano

Italien har mycket mera att bjuda på än pizza och lasagne. Ikväll frestar vi med ljuvlig toskansk blandfärspasta med rigatoni, grönkål, tomat och grädde, som vi kryddar med våra underbara kryddblandningar som vi kallar Medelhavets Pärla och Mamas favorit. Vi toppar med riven ost och färsk oregano och så är maten färdig.

Taggar:Snabb
Allergener:VeteGlutenMjölkÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Rigatoni

(InnehållerVete, GlutenKan innehållaSoja)

250 g

Blandfärs

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Tomat

1 portionspåse

Oregano

½ paket

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

4 g

Mamas Favorit

(InnehållerÄgg)

4 g

Kycklingbuljong

50 g

Grönkål, skuren

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)842 kcal
Energi (kJ)3523 kJ
Fett42.93 g
varav mättat18.3 g
Kolhydrater72.5 g
varav socker7.4 g
Protein39.29 g
Salt2.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 1/2 dl | 3 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, ringla eventuellt lite olivolja över pastan. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

2

Medan pastan kokar, hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs, Medelhavets Pärla och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked.

VIKTIGT: Blandfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa. 

3

Medan färsen steks, tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Plocka oreganoblad.

4

Sänk värmen på stekpannan till medelvärme.

Rör i grönkål, tomat, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], Mamas favorit, kycklingbuljong, hälften av riven ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar. Sjud tills pastan är färdigkokt.

5

Tillsätt pasta och pastavatten till stekpannan. Rör om och sjud i ytterligare 1-2 min, tills såsen har tjocknat lite. Smaka av med salt och peppar.

 

6

Lägg upp blandfärspasta i skålar och strö över resterande riven ost.

Garnera med oreganoblad.