
Kvällens snabba pastarätt är fullproppad med både vackra färger och härliga smaker. Vi lagar en krämig gräddsås med tomatpuré och calabresepasto och låter färsk tortelloni med ricotta och spenat kokas direkt i såsen. Pastan får sällskap av stekt zucchini, vitlök och körsbärstomater och vi toppar med färsk basilika.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
60 g
Calabresepesto
1 st
Zucchini
125 g
Körsbärstomater
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Tortelloni
(Innehåller: Mjölk, Gluten, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: Soja, Selleri, Kräftdjur, Fisk, Blötdjur, Senap, Nötter)
1 st
Basilika
35 g
Tomatpuré
150 g
Sockerärtor
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås

Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka basilikablad.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek zucchini och tomater i 3–4 min, eller tills mjukt.
Tillsätt sockerärtor och vitlök och stek i 1–2 min, tills väldoftande.
Krydda grönsakerna med salt och en nypa peppar. Lägg över i en djup tallrik och ställ åt sidan.

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt tomatpuré.
Stek i 1–2 min, tills den mörknat något.
Rör ner calabresepesto, matlagningsgrädde, vatten, pasta, socker, salt och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min under omrörning, tills pastan är "al dente".
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Vänd ner grönsaker i såsen.
Sjud i 1–2 min, tills grönsakerna är uppvärmda och såsen har tjocknat något.

Lägg upp pasta med sås i skålar och toppa med basilikablad.