topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tikka Masala

Tikka Masala

med kyckling, jasminris och gurksallad

Kyckling Tikka Masala är verkligen en riktigt familjerätt - det är något särskilt med att skeda upp en smakrik och aromatisk currygryta över vitt jasminris på allas tallrikar och att sitta ner i lugn och ro och äta god mat tillsammans. Hellofreshs version är såklart inget undantag, och den friska gurksalladen är verkligen pricken över i.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Kycklingbuljong

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

2

Tomat

1

Gurka

150

Jasminris

1

Vitlöksklyfta

30

Tikka masala

12.5

Vitvinsvinäger

300

Strimlad kycklingbröstfilé

1

Lök

1

Morot

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)685 kcal
Energi (kJ)2867 kJ
Fett20.74 g
varav mättat11.3 g
Kolhydrater75.69 g
varav socker14.5 g
Protein45.86 g
Salt3 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Medan riset kokar, skiva lök tunt. Skär oskalad morot i tunna halvmånar. Grovhacka tomat. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka gurka. 

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. När oljan är varm, stek kyckling i 4-5 min tills den fått färg och är genomstekt. För över till en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Koka tikka masala
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs lök, tomat och morot i 3-4 min. Tillsätt tikka masala och vitlök och fräs i 1 min. Rör ner matlagningsgrädde och buljong. Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Rör i kycklingen och eventuell köttjuice i såsen och krydda med salt* och peppar* efter smak.

Förbered gurksallad
5

Medan curryn sjuder, blanda gurka, vitvinsvinäger [1 tsk | 2 tsk], en nypa salt* och peppar* i en skål. Låt stå i 5 min och häll av innan servering.

Servera
6

Fördela jasminris, kyckling tikka masala och gurksallad mellan era tallrikar, och ropa att maten är klar.