Kyckling Tikka Masala är verkligen en riktigt familjerätt - det är något särskilt med att skeda upp en smakrik och aromatisk currygryta över vitt jasminris på allas tallrikar och att sitta ner i lugn och ro och äta god mat tillsammans. Hellofreshs version är såklart inget undantag, och den friska gurksalladen är verkligen pricken över i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Kycklingbuljong
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
2
Tomat
1
Gurka
150
Jasminris
1
Vitlöksklyfta
30
Tikka masala
12.5
Vitvinsvinäger
300
Strimlad kycklingbröstfilé
1
Lök
1
Morot
3
Vatten (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och en nypa salt*, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Medan riset kokar, skiva lök tunt. Skär oskalad morot i tunna halvmånar. Grovhacka tomat. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka gurka.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. När oljan är varm, stek kyckling i 4-5 min tills den fått färg och är genomstekt. För över till en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs lök, tomat och morot i 3-4 min. Tillsätt tikka masala och vitlök och fräs i 1 min. Rör ner matlagningsgrädde och buljong. Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Rör i kycklingen och eventuell köttjuice i såsen och krydda med salt* och peppar* efter smak.
Medan curryn sjuder, blanda gurka, vitvinsvinäger [1 tsk | 2 tsk], en nypa salt* och peppar* i en skål. Låt stå i 5 min och häll av innan servering.
Fördela jasminris, kyckling tikka masala och gurksallad mellan era tallrikar, och ropa att maten är klar.