Skip to main content
Thousand island-räkbowl med extra lax
Thousand island-räkbowl med extra lax

Thousand island-räkbowl med extra lax

med cajunkryddad potatis

Upplev det bästa från det amerikanska köket med vår kryddiga räkbowl med klyftpotatis och sallad. I denna lättlagade rätt är det den klassiska thousand island-dressingen från regionen med samma namn på gränsen mellan USA och Kanada som blir pricken över i.

Taggar:
Laga mig först
Allergener:
Kräftdjur
Senap
Ägg
Sulfiter
Mjölk
Soja
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

4 g

Harissakrydda

1 st

Paprika

1 st

Citrusfrukt

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Salladslök

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller: Soja)

200 g

Romansallad

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Ketchup till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till räkor

Näringsvärden

Energi (kJ)3136 kJ
Energi (kcal)750 kcal
Fett34.6 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater67.9 g
varav socker16.7 g
Protein44.4 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Ansa sallad och separera och skär salladsbladen tunt.

Tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera citrusfrukt.

Gör dressing
3

Blanda yoghurt, majonnäs, ketchup, salt, worcestershiresås, salladslök, en generös skvätt citrusfruktsaft och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Stek räkor
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt. Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt räkor och vitlök och krydda med salt och harissa. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Blanda sallad
5

Blanda hälften av dressingen, sallad och paprika i en stor skål precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp sallad och potatis i djupa tallrikar.

Toppa med räkor, lax och servera med resterande dressing som dipp.