
Upplev det bästa från det amerikanska köket med vår kryddiga räkbowl med klyftpotatis och sallad. I denna lättlagade rätt är det den klassiska thousand island-dressingen från regionen med samma namn på gränsen mellan USA och Kanada som blir pricken över i.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500 g
Potatis
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
4 g
Harissakrydda
1 st
Paprika
1 st
Citrusfrukt
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Salladslök
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
200 g
Romansallad
1 st
Vitlöksklyfta
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Ketchup till sås
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till räkor

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Ansa sallad och separera och skär salladsbladen tunt.
Tärna paprika i 1 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor.
Halvera citrusfrukt.

Blanda yoghurt, majonnäs, ketchup, salt, worcestershiresås, salladslök, en generös skvätt citrusfruktsaft och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt. Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt räkor och vitlök och krydda med salt och harissa. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Blanda hälften av dressingen, sallad och paprika i en stor skål precis innan servering.

Lägg upp sallad och potatis i djupa tallrikar.
Toppa med räkor, lax och servera med resterande dressing som dipp.