Skip to main content
Thousand island-räkbowl med extra lax
Thousand island-räkbowl med extra lax

Thousand island-räkbowl med extra lax

med cajunkryddad potatis

Upplev det bästa från det amerikanska köket med vår kryddiga räkbowl med klyftpotatis och sallad. I denna lättlagade rätt är det den klassiska thousand island-dressingen från regionen med samma namn på gränsen mellan USA och Kanada som blir pricken över i.

Taggar:
Laga mig först
Allergener:
Kräftdjur
Senap
Ägg
Sulfiter
Mjölk
Soja
Fisk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

4 g

Harissakrydda

1 st

Paprika

1 st

Citrusfrukt

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Salladslök

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller: Soja)

200 g

Romansallad

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Ketchup till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till räkor

Näringsvärden

Energi (kJ)3136 kJ
Energi (kcal)750 kcal
Fett34.6 g
varav mättat7.6 g
Kolhydrater67.9 g
varav socker16.7 g
Kostfiber9 g
Protein44.4 g
Kolesterol178 mg
Salt4.8 g
Potassium2063.9 mg
Calcium51 mg
Iron1.2 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Ansa sallad och separera och skär salladsbladen tunt.

Tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera citrusfrukt.

Gör dressing
3

Blanda yoghurt, majonnäs, ketchup, salt, worcestershiresås, salladslök, en generös skvätt citrusfruktsaft och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Stek räkor
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt. Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt räkor och vitlök och krydda med salt och harissa. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Blanda sallad
5

Blanda hälften av dressingen, sallad och paprika i en stor skål precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp sallad och potatis i djupa tallrikar.

Toppa med räkor, lax och servera med resterande dressing som dipp.