Thailändsk köttbullsgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk köttbullsgryta

Thailändsk köttbullsgryta

med citrongräsris och krispiga sockerärtor

Ikväll går den kulinariska resan till Thailand, och vi lagar spännande Thailändsk köttbullscurry med morot, ingefära, kokosmjölk och vitlök. Vi serverar vår curry med fräscht citrongräsris och toppar härligheterna med krispiga sockerärtor.

Taggar:
Barnvänlig

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 st

Citrongräs

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

½ st

Ingefära

2 st

Morot

75 g

Sockerärtor

250 g

Blandfärs

30 g

Röd currypasta

200 ml

Kokosmjölk

2 g

Kycklingbuljong

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Vetemjöl (steg 2)

1 st

Ägg (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 dl

Vatten (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)994 kcal
Energi (kJ)4160 kJ
Fett56.4 g
varav mättat32.5 g
Kolhydrater84.7 g
varav socker13 g
Protein35.4 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Koka citrongräsris
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Banka citrongräs lätt med en träslev. Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs citrongräs i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. Plocka bort citrongräs innan servering.

Rulla köttbullar
2

Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda blandfärs, ägg* [1 st | 2 st], vetemjöl* [1 msk | 2 msk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk], peppar*, hälften av vitlöken, hälften av löken, och currypasta [1 tsk | 2 tsk] i en stor skål. Rulla färsen till köttbullar - ca 4 per person. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda överst i ugnen i 10 min, eller till de är genomstekta. VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
3

Riv ingefära [½ st, 2P] fint. Skiva morot (oskalad) tunt. Skär sockerärtor [½ påse, 2P] i tunna skivor på längden.

Koka curry
4

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot och resterande lök i 3-4 min. Tillsätt ingefära, resterande vitlök och resterande currypasta och stek i 1 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten* [1 dl | 2 dl] och kycklingbuljong [1/2 paket, 2P], och sjud i 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt chili flakes [1/2 paket, 2P] om du tycker om stark mat. TIPS: Skippa chilin eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt köttbullar
5

Tillsätt färdiga köttbullar till curryn och rör så de är täckta med sås.

Servera
6

Lägg upp citrongräsris i skålar och toppa med köttbullscurry och krispiga sockerärtor.