Skip to main content
Thailändsk grön räkcurry med strimlad kycklingbröstfilé
Thailändsk grön räkcurry med strimlad kycklingbröstfilé

Thailändsk grön räkcurry med strimlad kycklingbröstfilé

med färsk basilika och vitlöksolja

Currypasta är en stapelvara i det thailändska köket och ger kvällens snabba middag fantastisk smak. Förutom grön currypasta innehåller den krämiga kokossåsen räkor och spenat och smaksätts med vår egen kryddblandning Ga-Laksa. Vi serverar den med jasminris och tunt skivad morot med en skvätt limesaft och toppar med färsk chili, basilika, sesamfrön och vitlöksolja.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Comfort Food
Allergener:
Kräftdjur
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

½ st

Röd chili

150 g

Jasminris

40 g

Grön currypasta

30 g

Spenat

4 g

Ga-Laksa

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Basilika

1 st

Morot

180 ml

Kokosmjölk

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till räkor

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Socker till sås

2 msk

Olja till vitlöksolja

Näringsvärden

Energi (kJ)3840 kJ
Energi (kcal)918 kcal
Fett45.6 g
varav mättat19.1 g
Kolhydrater77.8 g
varav socker13.7 g
Protein55.5 g
Salt7.1 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Blanda morotssallad
2

Skölj och finhacka spenat.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Halvera lime.

Blanda morot, limesaft och en nypa salt i en medelstor skål.

Laga sås
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme

Krydda räkor med salt.

Tillsätt kokosmjölk, räkor, grön currypasta, spenat, Ga-Laksa, vatten, salt och socker till pannan.

Sjud i 3–4 min, tills allt är blandat och såsen börjar tjockna något.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Hacka vitlök och chili
4

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Kärna ur och finhacka chili.

Gör vitlöksolja
5

Blanda vitlök, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris och morotssallad i djupa tallrikar.

Toppa ris med räkor och sås.

Riv basilikablad över rätten.

Garnera med chili och sesamfrön och ringla över vitlöksolja.

TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.