Drömmer du om thailändsk streetfood? Varsågod – här är ett recept med allt det bästa från Sydostasien. Vi panerar kyckling med vår egen kryddblandning Goan Xacuti och blandar en fräsch rödkålssallad med örter och lime som vi toppar med currystekta räkor. Pricken över i:et blir frasiga pommes med sesamfrön och asiatisk majonnäs. Blunda och njut!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
150 g
Kungsräkor
75 g
Rödkål, förskuren
500 g
Potatis
25 g
Honung
1 st
Lime
1 st
Mynta & koriander
10 g
Sesamfrön
25 g
Pankoströbröd
30 g
Röd currypasta
1 st
Morot
4 g
Goan Xacuti
1 st
Gurka
1 st
Salladslök
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
½ tsk
Salt till potatis
2 dl
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till mjöl
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till räkor
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Socker till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
Skär gurka (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Grovhacka mynta och koriander.
Halvera lime.
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda rödkål, morot, gurka, örter, en generös skvätt limesaft, socker, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm. Krydda den med salt.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en andra djup tallrik.
Blanda panko och Goan Xacuti i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en annan stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor, röd currypasta och honung och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills räkor är gyllene och genomstekta och såsen tjocknat något.
Vänd pommes i sesamfrön.
Skär kyckling i tunna skivor.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Lägg upp sesampotatis, kyckling och sallad på tallrikar.
Toppa salladen med räkor och salladslök.
Servera med asiatisk majonnäs.