Skip to main content
Frasig kyckling och curryräkor på thailändskt vis

Frasig kyckling och curryräkor på thailändskt vis

med rödkålssallad och sesampommes

Drömmer du om thailändsk streetfood? Varsågod – här är ett recept med allt det bästa från Sydostasien. Vi panerar kyckling med vår egen kryddblandning Goan Xacuti och blandar en fräsch rödkålssallad med örter och lime som vi toppar med currystekta räkor. Pricken över i:et blir frasiga pommes med sesamfrön och asiatisk majonnäs. Blunda och njut!

Taggar:
Laga mig först
Allergener:
Crustaceans
Sesamzaad
Gluten
Hvede
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

150 g

Kungsräkor

75 g

Rödkål, förskuren

500 g

Potatis

25 g

Honung

1 st

Lime

1 st

Mynta & koriander

10 g

Sesamfrön

25 g

Pankoströbröd

30 g

Röd currypasta

1 st

Morot

4 g

Goan Xacuti

1 st

Gurka

1 st

Salladslök

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 dl

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till mjöl

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till räkor

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Socker till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)4458 kJ
Energi (kcal)1065 kcal
Fett35.1 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater125.2 g
varav socker23.5 g
Kostfiber11.3 g
Protein63.4 g
Kolesterol78.1 mg
Salt7.1 g
Potassium1192.8 mg
Calcium19.9 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Skär gurka (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Grovhacka mynta och koriander. 

Halvera lime.

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda rödkål, morot, gurka, örter, en generös skvätt limesaft, socker, salt och en nypa peppar i en stor skål.

3

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm. Krydda den med salt.

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Blanda panko och Goan Xacuti i en tredje djup tallrik. 

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda mjölk.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt. 

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en annan stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor, röd currypasta och honung och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills räkor är gyllene och genomstekta och såsen tjocknat något.

Vänd pommes i sesamfrön.

Skär kyckling i tunna skivor.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

6

Lägg upp sesampotatis, kyckling och sallad på tallrikar.

Toppa salladen med räkor och salladslök.

Servera med asiatisk majonnäs.