Redo för en kulinarisk resa? Vår härliga bowl med glaserad tofu, fluffigt ris och majssalsa ger dig en flykt från vardagen och en fläkt av Mexiko runt middagsbordet. Lättlagad och välsmakande vegomat när den är som bäst.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
½ st
Vitlöksklyfta
1 burk
Tomatpuré
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
2.5 g
Tex-Mex
60 g
Spenat
1 st
Avokado
1 st
Tomat
½ burk
Majs
1 st
Lime
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till sås
1 msk
Ketchup till sås
1 msk
Smör till glaze
2 msk
Vatten till glaze
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skölj spenat.
Häll av majs.
Halvera lime.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 2 cm stora bitar.
Grovhacka tomat och spenat.
Blanda majs, avokado, tomat, spenat, olivolja, salt och en generös skvätt limesaft i en stor skål precis innan servering.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, vitlök, majonnäs, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Blanda balsamvinäger, tomatpuré, Tex-Mex, salt och ketchup i en liten skål.
Tärna tofu i 2 cm stora bitar och krydda med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek tofu i 3–4 min per sida, eller tills gyllene
Tillsätt smör, glaze och vatten och sjud i 1 min, tills vattnet har avdunstat och tofun är glaserad.
Lägg upp ris i skålar och toppa med majssalsa, tofu och dippsås.