
Pannbiff är en klassisk familjerätt, men i kväll lagar vi den i ny tappning med teriyaki och spännande tillbehör. Teriyaki har sitt ursprung i Japan och är en tjock sås eller marinad med en lite sötaktig smak som passar perfekt med våra biffar. Gyllenrostade pommes, en krispig sallad med rädisor och rödkål i limedressing och en klick asiatisk majonnäs blir perfekta tillbehör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
225 g
Nötfärs
75 g
Teriyakisås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Salladslök
500 g
Potatis
75 g
Rödkål, förskuren
75 g
Rädisor
½ st
Citrusfrukt
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam, Ägg, Senap)
1 st
Ägg (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 5)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Under tiden, blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], ströbröd och salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, skär rädisor i tunna skivor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda rödkål, rädisor, salladslök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och limesaft [1 msk | 2 msk] i en stor skål och ställ åt sidan.

Tillsätt teriyakisås och vatten [1/2 dl | 1 dl] till pannan med färdigstekta biffar och vänd dem i såsen.
Sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.

Lägg upp pommes, rädis- och kålsallad och biffar på tallrikar.
Toppa biffar med resterande teriyakisås och servera med en klick asiatisk majonnäs.

