Teriyaki-glaserad pannbiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki-glaserad pannbiff

Teriyaki-glaserad pannbiff

med rädis- och kålsallad

Pannbiff är en klassisk familjerätt, men i kväll lagar vi den i ny tappning med teriyaki och spännande tillbehör. Teriyaki har sitt ursprung i Japan och är en tjock sås eller marinad med en lite sötaktig smak som passar perfekt med våra biffar. Gyllenrostade pommes, en krispig sallad med rädisor och rödkål i limedressing och en klick asiatisk majonnäs blir perfekta tillbehör.

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Salladslök

500 g

Potatis

75 g

Rödkål, förskuren

75 g

Rädisor

½ st

Lime

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3412 kJ
Energi (kcal)815 kcal
Fett48 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater71.7 g
varav socker17 g
Protein33.7 g
Salt5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Stek biffar
2

Under tiden, blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], ströbröd och salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
3

Under tiden, skär rädisor i tunna skivor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda sallad
4

Blanda rödkål, rädisor, salladslök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och limesaft [1 msk | 2 msk] i en stor skål och ställ åt sidan.

Tillsätt teriyakisås
5

Tillsätt teriyakisås och vatten [1/2 dl | 1 dl] till pannan med färdigstekta biffar och vänd dem i såsen.

Sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.

Servera
6

Lägg upp pommes, rädis- och kålsallad och biffar på tallrikar.

Toppa biffar med resterande teriyakisås och servera med en klick asiatisk majonnäs.