Skip to main content
Teriyaki-glaserad pannbiff
Teriyaki-glaserad pannbiff

Teriyaki-glaserad pannbiff

med rädis- och kålsallad

4.3
(200)

Pannbiff är en klassisk familjerätt, men i kväll lagar vi den i ny tappning med teriyaki och spännande tillbehör. Teriyaki har sitt ursprung i Japan och är en tjock sås eller marinad med en lite sötaktig smak som passar perfekt med våra biffar. Gyllenrostade pommes, en krispig sallad med rädisor och rödkål i limedressing och en klick asiatisk majonnäs blir perfekta tillbehör.

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Ägg
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

75 g

Teriyakisås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Salladslök

500 g

Potatis

75 g

Rödkål, förskuren

75 g

Rädisor

½ st

Citrusfrukt

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)3412 kJ
Energi (kcal)815 kcal
Fett48 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater71.7 g
varav socker17 g
Kostfiber6.1 g
Protein33.7 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5 g
Potassium11150 mg
Iron0.1 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Stek biffar
2

Under tiden, blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], ströbröd och salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
3

Under tiden, skär rädisor i tunna skivor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda sallad
4

Blanda rödkål, rädisor, salladslök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och limesaft [1 msk | 2 msk] i en stor skål och ställ åt sidan.

Tillsätt teriyakisås
5

Tillsätt teriyakisås och vatten [1/2 dl | 1 dl] till pannan med färdigstekta biffar och vänd dem i såsen.

Sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.

Servera
6

Lägg upp pommes, rädis- och kålsallad och biffar på tallrikar.

Toppa biffar med resterande teriyakisås och servera med en klick asiatisk majonnäs.