HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTacos Med Nötfärs
topBanner
Tacos med nötfärs

Tacos med nötfärs

picklad rödlök, majs- och tomatsalsa

Barnvänlig

Ny variant på familjefavoriten tacos att testa! I detta recept satsar vi på läcker picklad lök och en fräsch majs- och tomatsalsa du själv gör från grunden - eventuellt med barnens hjälp? Servera tacosen i mjuka tortillas ihop med kryddad nötfärs och du har en barnvänlig rätt alla kommer njuta av. Som du vet, okomplicerad matlagning med stora smaker vinner alltid i längden.

Taggar:Snabb
Allergener:sulfiterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Majs

4 g

Köttbuljong

25 ml

Koriander

1 st

Hello Mexico kryddmix

250 g

Rödlök

25 g

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

8 st

Tomat

3 tsk

Morot

3 tsk

Lime

2 msk

Nötfärs

Ketchup

Tortillabröd

(Innehållergluten)

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Socker* (steg 1)

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3171.4302 kJ
Energi (kcal)757.99 kcal
Fett24.576 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater91.094 g
varav socker33.6 g
Protein38.1835 g
Salt2.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Skär hälften av rödlöken i tunna skivor, finhacka den andra halvan. Blanda vitvinsvinäger, vatten*, socker* och salt* i en skål. Dela rödlöksskivorna och lägg dem i lagen. Rör om och ställ skålen åt sidan.

2

Grovhacka tomat. Riv oskalad morot. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. Skölj majsen i en sil under kallt vatten.

3

Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme. Rosta majsen i 4-5 min, eller tills den börjar få svarta prickar. För över majsen i en stor skål. TIPS: Täck pannan med ett lock eller kökshandduk om de börjar poppa.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan. Stek nötfärsen och den finhackade rödlöken i 4-5 min, eller tills färsen fått en fin stekyta. Tillsätt Hello Mexico kryddmix, köttbuljong, ketchup och vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers]. Låt koka under omrörning i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat något. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Värm tortillas i ugnen i 2-3 min, eller tills de är uppvämda men fortfarande mjuka. Tillsätt tomater, koriander och morotsriv samt en skvätt limejuice till skålen med majs. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Häll av lagen från den picklade löken. Duka bordet och ställ fram alla skålar med tillbehör. Fyll din tortilla med nötfärs, picklad rödlök, majs- och tomatsalsa. Ringla över gräddfil. Servera med limeklyftor vid sidan av.