topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet chililax

Sweet chililax

med vitlöksstekta grönsaker och jasminris

Lax är en fantastisk fisk som det är svårt att misslyckas med, så länge man ser till att den inte steks för länge. Servera med utsökta stekta grönsaker, morot, paprika och pak choi som får ljuvlig smak av att stekas med vitlök. Vi toppar härligheterna med en underbar sås gjord av sweet chilisås, sojasås och ingefära.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Fisk
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

40

Sweet chilisås

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Vitlöksklyfta

½

Ingefära

1

Ekologisk lime

1

Salladslök

200

Pak choi

1

Morot

4

Grönsaksbuljong

½

Zucchini

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)642 kcal
Energi (kJ)2685 kJ
Fett20.67 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater81.13 g
varav socker16.1 g
Protein32.6 g
Salt3.3 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [2,5 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong. Rör i ris, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skär morot i tändstickstunna stavar. Grovhacka pak choi. Skär paprika i tunna strimlor. Riv ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök. Skiva salladslök tunt. Dela lime i klyftor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och paprika i 3-4 min. Tillsätt pak choi och vitlök och fräs i ytterligare 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar* och överför till en skål. Medan grönsakerna steks, blanda sweet chilisås, sojasås, ingefära och en generös skvätt limejuice i en skål. 

Stek lax
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Dutta laxen torr med hushållspapper, krydda med salt* och peppar* på båda sidor. Stek laxen med skinnsidan ner i 3-4 min. Vänd den och stek i 3-4 min till, eller tills genomstekt, och för över till en tallrik. VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Koka såsen
5

Hetta upp samma stekpanna på medellåg värme. Tillsätt såsen och sjud i 30 s, eller tills den är uppvärmd och ingefära inte längre är “rå”’.

Servera
6

Lägg upp ris och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar. Toppa med krispig lax och skeda över sweet chilisås. Garnera med salladslök och servera med limeklyftor.