topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet chilifläsk

Sweet chilifläsk

med jasminris och vitlöksstekta grönsaker

Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi steker fläskkotlett, som får fantastisk smak av att stekas med sweet chilisauce och sojasås. Vi serverar sweet chilistekt fläskkotlett med fluffigt jasminris och vitlöksstekt grönsaker.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Selleri
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskkotlett hel

150 g

Jasminris

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

40 g

Sweet chilisås

½ st

Lime

200 g

Wokmix

1 st

Rödlök

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)636 kcal
Energi (kJ)2663 kJ
Fett14 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater84 g
varav socker21.1 g
Protein40.5 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl] och grönsaksbuljong.

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Dela morot (oskalad) på längden och sedan i tunna stavar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skölj spenat.

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skärbärda. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt morot, rödlök, wokmix, vitlök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och stek i 3-4 min.

Tillsätt spenat, och stek i ytterligare 1 min, eller tills den mjuknat.

Blanda samtidigt sweet chilisås, sojasås och en skvätt limejuice i en skål, och ställ åt sidan.

Lägg över stekta grönsaker till en skål och täck för att hålla på värmen.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan (som du använde till grönsakerna) på hög värme.

Tillsätt kött och en nypa salt, och stek i 1-2 min per sida, eller tills genomstekt. Sätt åt sidan i en skål.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Koka sås
5

Tillsätt sås till stekpannan och stek i 30 sek, eller tills något tjocknad.

Servera
6

Lägg upp ris och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar.

Toppa med kött och skeda över sås.

Ringla över resterande limejuice.