topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet chilifläsk

Sweet chilifläsk

med jasminris och vitlöksstekta grönsaker

Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi steker fläskkotlett, som får fantastisk smak av att stekas med sweet chilisås och sojasås. Vi serverar sweet chilistekt fläsk med fluffigt jasminris och vitlöksstekt zucchini, morot och paprika.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Selleri
Vete
Soja
Gluten
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskkotlett hel

150

Jasminris

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1

Morot

1

Vitlöksklyfta

1

Zucchini

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

40

Sweet chilisås

½

Lime

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1

Paprika

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Olivolja (steg 3)

½

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)655 kcal
Energi (kJ)2741 kJ
Fett16.71 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater21.9 g
varav socker21.9 g
Protein40.27 g
Salt6.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl] och grönsaksbuljong.

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar.

Skär zucchini i 1/2 cm tunna halvmånar.

Skär morot (oskalad) i tunna stavar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skärbärda.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek zucchini, morot och salt [½ tsk | 1 tsk] i 3-4 min.

Tillsätt paprika och vitlök, och stek i ytterligare 1 min.

Blanda sweet chilisås, sojasås och en skvätt limejuice i en skål, och ställ åt sidan.

Lägg över stekta grönsaker till en skål och täck för att hålla på värmen.

Stek kött
4

Krydda kött med en nypa salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan (som du använde till grönsakerna) på hög värme.

Stek kött i 1-2 min på varje sida, eller tills genomstekt. 

Tillsätt sås
5

Tillsätt sås till stekpannan och stek i 30 sek, eller tills något tjocknad.

Servera
6

Lägg upp ris och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar.

Ringla över limejuice och strö över sesamfrön.

Toppa med sweet chilifläsk och skeda över såsen.