Skip to main content
Frasig katsu-kyckling med coleslaw

Frasig katsu-kyckling med coleslaw

och bacon- och osttoppade pommes

Ikväll blir det äkta japansk snabbmat, lagad med kärlek! Vi panerar kyckling med panko och steker den frasig, och serverar med pommes som vi toppat med knaprigt bacon och smältande ost. Som tillbehör svänger vi ihop en klassisk coleslaw med vår egen salladsmix, och en krämig katsu-currysås blir perfekt att doppa allt det goda i. Smaklig måltid!

Taggar:
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk
Egg
Senf
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklinginnerfilé

50 g

Pankoströbröd

140 g

Bacon, tärnad

1 st

Morot

500 g

Potatis

150 g

Strimlad salladsmix

75 g

Rödkål, förskuren

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

80 g

Aioli

1 st

Salladslök

4 g

Curry-On

25 ml

Sojasås

40 g

Sweet chilisås

90 ml

Kokosmjölk

½ st

Röd chili

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till slaw

1 msk

Smör till sås

1 dl

Vatten till sås

½ msk

Mjöl till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)5749 kJ
Energi (kcal)1374 kcal
Fett79.5 g
varav mättat28.6 g
Kolhydrater100.2 g
varav socker25.8 g
Kostfiber10.2 g
Protein66 g
Kolesterol0.1 mg
Salt9.3 g
Potassium1150 mg
Calcium0.7 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

När det återstår 12 min av tillagningstiden, toppa pommes med bacon.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, riv morot grovt.

Halvera, kärna ur och finhacka chili.

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda aioli, morot, salladsmix, rödkål, salt och en nypa peppar i en stor skål.

TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

3

Skär varje kycklingbröst i 3 bitar på en separat skärbräda. Krydda kyckling med salt.

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en annan djup tallrik.

Häll upp panko i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda mjölk.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt. 

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

5

Under tiden, smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Tillsätt Curry-On och fräs i 30 sek, tills väldoftande. 

Vispa ner sojasås, sweet chilisås och vetemjöl. 

Tillsätt vatten och kokosmjölk. Sjud i 2–3 min, tills något tjocknat.

Strö ost över baconpommes precis innan servering.

6

Lägg upp kyckling och ost- och baconpommes på tallrikar. 

Toppa kycklingen med salladslök och chili. 

Servera med coleslaw och katsusås. 

TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.