Ikväll blir det äkta japansk snabbmat, lagad med kärlek! Vi panerar kyckling med panko och steker den frasig, och serverar med pommes som vi toppat med knaprigt bacon och smältande ost. Som tillbehör svänger vi ihop en klassisk coleslaw med vår egen salladsmix, och en krämig katsu-currysås blir perfekt att doppa allt det goda i. Smaklig måltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklinginnerfilé
50 g
Pankoströbröd
140 g
Bacon, tärnad
1 st
Morot
500 g
Potatis
150 g
Strimlad salladsmix
75 g
Rödkål, förskuren
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
80 g
Aioli
1 st
Salladslök
4 g
Curry-On
25 ml
Sojasås
40 g
Sweet chilisås
90 ml
Kokosmjölk
½ st
Röd chili
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till slaw
1 msk
Smör till sås
1 dl
Vatten till sås
½ msk
Mjöl till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
När det återstår 12 min av tillagningstiden, toppa pommes med bacon.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, riv morot grovt.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda aioli, morot, salladsmix, rödkål, salt och en nypa peppar i en stor skål.
TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skär varje kycklingbröst i 3 bitar på en separat skärbräda. Krydda kyckling med salt.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en annan djup tallrik.
Häll upp panko i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme.
Tillsätt Curry-On och fräs i 30 sek, tills väldoftande.
Vispa ner sojasås, sweet chilisås och vetemjöl.
Tillsätt vatten och kokosmjölk. Sjud i 2–3 min, tills något tjocknat.
Strö ost över baconpommes precis innan servering.
Lägg upp kyckling och ost- och baconpommes på tallrikar.
Toppa kycklingen med salladslök och chili.
Servera med coleslaw och katsusås.
TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.