Skip to main content
Stekt kolja i citrusbuljong med räkor

Stekt kolja i citrusbuljong med räkor

med rädissallad och rostad potatis

Veckans välsmakande fisk är kolja, som vi i kvällens recept steker och sedan vänder i en aromatisk buljong med dill och smör. Fisken får sällskap av ugnsrostad potatis, palsternacka och purjolök och en färgsprakande sallad med stekt zucchini och rädisor. Vi serverar härligheterna med en klick krämig majonnäs.

Taggar:
Laga mig först
Mer grönt
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg
Selleri
Kräftdjur

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Zucchini

1 st

Citrusfrukt

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

400 g

Småpotatis

1 st

Dill

75 g

Rädisor

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Palsternacka

½ st

Purjolök

60 g

Salladsmix

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)2530 kJ
Energi (kcal)605 kcal
Fett21.7 g
varav mättat6 g
Kolhydrater53.7 g
varav socker13.2 g
Kostfiber10.8 g
Protein46.4 g
Kolesterol78 mg
Salt4.3 g
Potassium338.9 mg
Calcium55.6 mg
Iron1.3 mg

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis.

Tärna palsternacka (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Skär purjolök i tunna skivor.

Placera potatis, palsternacka och purjolök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Halvera rädisor.

Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar.

Skölj salladsmix.

Finhacka dill.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Blanda vatten, buljong, dill och citrusfruktsaft i en liten skål.

Gör rädissallad
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek zucchini och rädisor under omrörning i 3–4 min, eller tills lätt brynta.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Ställ åt sidan i en skål tillsammans med salladen. Blanda precis innan servering.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 2–3 min på ena sidan.

Tillsätt buljong och stek räkor
5

Sänk till medelvärme, vänd fisk och tillsätt buljong och smör.

Stek i ytterligare 2–3 min, eller tills genomstekt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt räkor och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. 

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker, räkor, rädissallad, fisk och en klick majonnäs på tallrikar.

Ringla buljong över fisken.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova