
Veckans välsmakande fisk är kolja, som vi i kvällens recept steker och sedan vänder i en aromatisk buljong med dill och smör. Fisken får sällskap av ugnsrostad potatis, palsternacka och purjolök och en färgsprakande sallad med stekt zucchini och rädisor. Vi serverar härligheterna med en klick krämig majonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Zucchini
1 st
Citrusfrukt
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
400 g
Småpotatis
1 st
Dill
75 g
Rädisor
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Palsternacka
½ st
Purjolök
60 g
Salladsmix
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
½ tsk
Salt till grönsaker
½ dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till fisk
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till stekning

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis.
Tärna palsternacka (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Skär purjolök i tunna skivor.
Placera potatis, palsternacka och purjolök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Halvera rädisor.
Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar.
Skölj salladsmix.
Finhacka dill.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Blanda vatten, buljong, dill och citrusfruktsaft i en liten skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek zucchini och rädisor under omrörning i 3–4 min, eller tills lätt brynta.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Ställ åt sidan i en skål tillsammans med salladen. Blanda precis innan servering.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2–3 min på ena sidan.

Sänk till medelvärme, vänd fisk och tillsätt buljong och smör.
Stek i ytterligare 2–3 min, eller tills genomstekt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp rostade grönsaker, räkor, rädissallad, fisk och en klick majonnäs på tallrikar.
Ringla buljong över fisken.