Gyllenstekt, krispig grillost smakar fantastiskt, och i dagens recept med inspiration från Grekland smaksätter vi den med vår egen kryddblandning Hello Sunrise. Osten får sällskap av en morotssallad med rucola och soltorkade tomater och en krämig vitlökssås med gräddfil i varma pitabröd. Oreganokryddade pommes och srirachamajonnäs blir perfekta tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
25 g
Soltorkade tomater
500 g
Potatis
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
½ st
Vitlöksklyfta
½ g
Torkad oregano
40 g
Rucola
2 st
Pitabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
200 g
Grillost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Morot
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Skölj rucola.
Grovhacka soltorkade tomater.
Lägg soltorkade tomater, morot, rucola, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål och blanda ihop precis innan servering.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, gräddfil, salt och en nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Skär grillost i tunna skivor (2 per person).
Krydda ost med Hello Sunrise på båda sidor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Under tiden, placera pitabröd direkt på gallret och baka i ugnen i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Skär en öppning i pitabröd.
Fyll pitabröd med vitlökssås, grillost och hälften av salladen.
Lägg upp fylld pita, pommes och resterande sallad på tallrikar.
Servera med en klick srirachamajonnäs.