Kryddiga köttbullar på nötfärs och salladsost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddiga köttbullar på nötfärs och salladsost

Kryddiga köttbullar på nötfärs och salladsost

med harissabulgur och vitlöksyoghurt

I kvällens recepet får de klassiska köttbullarna ett lyft med grekisk salladsost i smeten. Vi serverar dem med harissakryddadbulgur, sallad och krämig vitlöksyoghurt – en snabb, enkel och välsmakande middag.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Tomat

225 g

Nötfärs

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4 g

Souvlaki-kryddmix

200 g

Romansallad

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rödlök

1 st

Morot

4 g

Harissakrydda

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

1

Ägg till köttbullar

½ tsk

Salt till köttbullar

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2925 kJ
Energi (kcal)699 kcal
Fett33.1 g
varav mättat16.2 g
Kolhydrater53.2 g
varav socker11.1 g
Protein44.6 g
Salt6.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur, harissakrydda och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Rulla köttbullar
2

Under tiden, smula salladsost i små bitar.

Riv rödlök grovt.

Blanda nötfärs, rödlök, salladsost, ägg, ströbröd, souvlaki-kryddmix, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och placera dem på en tallrik.

Stek köttbullar
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek köttbullar i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta.

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
4

Under tiden, grovhacka tomat.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Ansa sallad och separera och grovhacka salladsbladen.

Blanda sallad, tomat, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Blanda vitlöksyoghurt
5

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Servera
6

Lägg upp köttbullar, bulgur och sallad i skålar.

Servera med en klick vitlöksyoghurt.