Att grilla hör sommaren till, och med det här receptet väljer du själv om du vill steka eller grilla kvällens huvudingrediens – öring. Oavsett hur den tillagas kan vi garantera att vår egen kryddblandning Mamas Favorit ger den en fantastisk smak. Vi servarar fisken med en krämig potatissallad med spenat, rödlök, dill, kålrabbi, gräddfil och majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Öring
(Innehåller Fisk)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 portionspåse
Dill
30 g
Spenat
½ st
Kålrabbi, vit
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
500 g
Potatis
½ st
Rödlök
¼ tsk
Salt (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.
Medan potatis kokar, skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Skölj spenat.
Finhacka dill.
Skala och tärna kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med Mamas favorit, en nypa salt och peppar salt på varje sida.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk med skinnsidan ner i 4–5 min. Vänd och stek i ytterligare 3–4 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Medan fisken tillagas, blanda alla grönsaker, dill, gräddfil, majonnäs, salt [1/4 tsp | 1/2 tsp] och en nypa peppar i en stor skål.
Låt potatis svalna något och tillsätt dem sedan till salladen. Vänd runt försiktigt tills de är är täckta.
Lägg potatissallad i djupa tallrikar och toppa med fisk.