Skip to main content
Spenat- och ricottatortelloni i tomatsås med strimlad kycklingbröstfilé
Spenat- och ricottatortelloni i tomatsås med strimlad kycklingbröstfilé

Spenat- och ricottatortelloni i tomatsås med strimlad kycklingbröstfilé

En version för barn, en för vuxna

Med det här familjevänliga konceptet kan maten anpassas så att alla blir nöjda. Barnen får milda, trygga smaker, och föräldrarna kan lägga till något extra för en lite vuxnare smak. Tortellonin i kvällens enkla pastarätt serveras i en silkeslen tomatsås smaksatt med oregano och vitlök. Vi toppar med mozzarella och körsbärstomater, och chiliolja med sting för den som vill, och så är middagen redo att serveras!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Mjölk
Vete
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Tortelloni

(Innehåller: Gluten, Mjölk, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: Soja, Selleri, Kräftdjur, Fisk, Blötdjur, Senap, Nötter)

390 g

Krossade tomater

½ st

Paprika

1 st

Lök

1 g

Torkad oregano

(Kan innehålla spår av: Senap, Mjölk, Råg, Korn, Havre, Vete, Spelt, Kamut, Khorasanvete, Gluten)

125 g

Mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

125 g

Körsbärstomater

2 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chiliflakes

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olja till chiliolja

¼ tsk

Salt till chiliolja

1 msk

Olja till stekning

2 dl

Vatten till sås

1 msk

Smör till sås

1 tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4356 kJ
Energi (kcal)1041 kcal
Fett48.6 g
varav mättat17.6 g
Kolhydrater83.8 g
varav socker24.8 g
Kostfiber10.5 g
Protein64.1 g
Salt4.5 g
Potassium406.5 mg
Calcium17.7 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker och kyckling
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling

Blanda chiliolja
2

Blanda chiliflakes, olivolja, hälften av vitlöken och salt i en liten skål. Ställ åt sidan.

Häll av mozzarella och torka med hushållspapper.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga sås
3

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.

Stek lök, paprika, oregano och resterande vitlök i 2–3 min, eller tills grönsakerna mjuknar.

Tillsätt kyckling, krossade tomater, vatten, smör, socker, salt och en nypa peppar. Sjud i 3–4 min.

Koka pasta
4

Under tiden, koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Halvera körsbärstomater.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Mixa sås
5

Mixa den färdiga såsen till en slät konsistens med en stavmixer och krydda med en nypa salt och peppar.

TIPS: Hoppa över detta om du inte har en stavmixer.

Servera
6

Häll upp tomatsås i djupa tallrikar och toppa med tortelloni, körsbärstomater och mozzarella riven i bitar.

Ringla över chiliolja.