
Med det här familjevänliga konceptet kan maten anpassas så att alla blir nöjda. Barnen får milda, trygga smaker, och föräldrarna kan lägga till något extra för en lite vuxnare smak. Tortellonin i kvällens enkla pastarätt serveras i en silkeslen tomatsås smaksatt med oregano och vitlök. Vi toppar med mozzarella och körsbärstomater, och chiliolja med sting för den som vill, och så är middagen redo att serveras!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Tortelloni
(Innehåller: Gluten, Mjölk, Vete, Ägg Kan innehålla spår av: Soja, Selleri, Kräftdjur, Fisk, Blötdjur, Senap, Nötter)
390 g
Krossade tomater
½ st
Paprika
1 st
Lök
1 g
Torkad oregano
(Kan innehålla spår av: Senap, Mjölk, Råg, Korn, Havre, Vete, Spelt, Kamut, Khorasanvete, Gluten)
125 g
Mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
125 g
Körsbärstomater
2 st
Vitlöksklyfta
1 g
Chiliflakes
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
2 msk
Olja till chiliolja
¼ tsk
Salt till chiliolja
1 msk
Olja till stekning
2 dl
Vatten till sås
1 msk
Smör till sås
1 tsk
Socker till sås
½ tsk
Salt till sås

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.
Tärna paprika i 1 cm stora bitar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling

Blanda chiliflakes, olivolja, hälften av vitlöken och salt i en liten skål. Ställ åt sidan.
Häll av mozzarella och torka med hushållspapper.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.
Stek lök, paprika, oregano och resterande vitlök i 2–3 min, eller tills grönsakerna mjuknar.
Tillsätt kyckling, krossade tomater, vatten, smör, socker, salt och en nypa peppar. Sjud i 3–4 min.

Under tiden, koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Halvera körsbärstomater.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Mixa den färdiga såsen till en slät konsistens med en stavmixer och krydda med en nypa salt och peppar.
TIPS: Hoppa över detta om du inte har en stavmixer.

Häll upp tomatsås i djupa tallrikar och toppa med tortelloni, körsbärstomater och mozzarella riven i bitar.
Ringla över chiliolja.