Upptäck en snabblagad rätt från det grekiska köket med vår lätta souvlakiwrap. I denna goda middag som du svänger ihop på nolltid kombinerar vi mjuka tortillabröd med stekt potatis, souvlakikryddad färs, grönsaker och en krämig citrondressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Rödlök
250 g
Blandfärs
8 g
Souvlaki-kryddmix
100 g
Romansallad
½ st
Potatis, tärnad och förkokt
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Tomat
50 ml
Citrondressing med kärnmjölk
(Innehåller Senap, Ägg, Mjölk Kan innehålla Selleri, Soja)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek potatis med hälften av souvlaki-kryddmixen, salt och en nypa peppar under omrörning i 7–8 min, eller tills brynt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs med resterande souvlaki-kryddmix, salt och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Ansa sallad och separera och grovhacka salladsblad.
Grovhacka tomat.
Skär rödlök i tunna skivor.
Smula salladsost.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Lägg upp tortillas på tallrikar och fyll dem med färs och potatis.
Toppa med hälften av salladen, salladsost, tomat och lök. Placera resterande topping i en skål.
Ringla över citrondressing och rulla ihop till wraps.