Blandfärsfylld souvlakiwrap
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Blandfärsfylld souvlakiwrap

Blandfärsfylld souvlakiwrap

med salladsost och vitlöksyoghurt

Upptäck en snabblagad rätt från det grekiska köket med vår lätta souvlakiwrap. I denna goda middag som du svänger ihop på nolltid kombinerar vi mjuka tortillabröd med stekt potatis, souvlakikryddad färs, grönsaker och en krämig yoghurtdressing.

Taggar:
Supersnabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Rödlök

250 g

Blandfärs

8 g

Souvlaki-kryddmix

100 g

Romansallad

½ st

Potatis, tärnad och förkokt

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Tomat

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3587 kJ
Energi (kcal)857 kcal
Fett50.9 g
varav mättat18.1 g
Kolhydrater260.2 g
varav socker18 g
Protein54.4 g
Salt8.1 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Stek potatis och färs
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek potatis med hälften av souvlaki-kryddmixen, salt och en nypa peppar under omrörning i 7–8 min, eller tills brynt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs med resterande souvlaki-kryddmix, salt och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Förbered råvaror
2

Ansa sallad och separera och grovhacka salladsblad.

Grovhacka tomat.

Skär rödlök i tunna skivor.

Smula salladsost.

Värm tortillas
3

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Under tiden, blanda yoghurt, aioli, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
4

Lägg upp tortillas på tallrikar och fyll dem med färs och potatis.

Toppa med hälften av salladen, salladsost, tomat och lök. Placera resterande topping i en skål.

Ringla över yoghurtdressing och rulla ihop till wraps.