Njut av de spännande smakerna och inspirerande ingredienserna i denna goda fiskrätt med spanska influenser. Vi pocherar kolja i en smakrik buljong med rökt paprikapulver och serverar den med kokt ris, vackert grön gremolata och tunt skivad fänkål med citron.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Lök
2 st
Tomat
4 g
Rökt paprikapulver
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
30 g
Fisksås
(Innehåller: Fisk, Soja)
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Bladpersilja
1 st
Citron
½ st
Fänkål
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till stekning
3 dl
Vatten till gryta
¼ tsk
Salt till gryta
2 msk
Olja till gremolata
¼ tsk
Salt till gremolata
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka lök.
Grovhacka tomat.
Halvera fänkål och använd en potatisskalare för att skala den på längden.
Finhacka den innersta delen som kan vara svår att skala. Kasta stjälken och lägg fänkål i en skål med kallt vatten.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och tomat i 3–4 min, eller tills mjuka.
Tillsätt rökt paprikapulver, grönsaksbuljong, fisksås, vatten, salt och en nypa peppar.
Tillsätt fisk till buljongen, täck med lock och pochera i 4–5 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, persilja, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Skär citron i klyftor.
Häll av fänkål.
Fyll en liten skål med ris och pressa så att det blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset formas till en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.
Toppa ris med fisk och häll över buljong.
Lägg upp fänkål på tallrikarna och ringla gremolata över fisk och fänkål.
Pressa över en skvätt citronsaft.