HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Carbonara
topBanner
Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

med krispig bacon och fräsch kålrabbisallad

Detta är ett av våra mest älskade recept, och det är inte svårt att förstå varför. Underbar spaghetti carbonara med härlig sås gjord på bland annat bacon, grädde, svamp och ost. Servera med en spännande kålrabbisallad med persilja. Detta är så gott och enkelt att göra, och har du inte serverat familjen denna favorit är det obligatoriskt att ta chansen nu!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutenmjölkäggsellerisulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Bladpersilja

200 g

Champinjoner

270 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållasoja)

125 g

Bacon, skivor

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ st

Kålrabbi, vit

50 g

Grönkål, skuren

12.5 ml

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg* (steg 4)

(Innehållerägg)

efter behov

Socker* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4192.1172 kJ
Energi (kcal)1001.9401 kcal
Fett40.651 g
varav mättat21.5 g
Kolhydrater109.925 g
varav socker12.2 g
Protein43.9425 g
Salt2.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp saltat vatten* i en medelstor kastrull. Finhacka eller pressa vitlök. Skala kålrabbi [½ st, 2P], dela i kvartar på längden, och skär i tunna skivor på bredden. Grovhacka persilja. Skiva svamp tunt. Grovhacka bacon på en separat skärbräda.

2

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vattnet och koka i 8-9 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häller av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 5-6 min, tills krispig. Tillsätt svamp och stek i 5-6 min, tills mjuk. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Sänk till medelvärme.

4

Vispa äggula* [2 st | 4 st], matlagningsgrädde, riven ost, grönsaksbuljong, en nypa salt* och peppar* med en gaffel i en skål och ställ åt sidan. Massera grönkål med en skvätt olivolja* i 1 min i en stor skål. Tillsätt kålrabbi, hälften av persiljan, vitvinsvinäger [½ paket, 2P], en skvätt olivolja*, en nypa socker*, salt* och peppar*. Blanda väl. TIPS: Såsen blir tjockare och rikare när du bara använder äggulan. 

5

Tillsätt spaghetti, en skvätt pastavatten och äggmixen i stekpannan. Sjud under omrörning tills pastan är täckt med sås, 2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt mer pastavatten vid behov. TIPS: Blanda allt i kastrullen, om det inte är plats i stekpannan. 

6

Lägg upp spaghetti carbonara i skålar. Garnera med persilja. Servera äppelsallad vid sidan av.