Souvlakikryddade vegobiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Souvlakikryddade vegobiffar

Souvlakikryddade vegobiffar

med dillbulgur och grekisk sallad

Lammfärsbiffar och sallad med fetaost är vanliga inslag i det grekiska köket. I kväll lagar vi denna klassiker i en ny tappning. Biffarna görs på vegofärs och vi smaksätter dem med souvlakikrydda och serverar dem med dillbulgur och en fräsch sallad med tomat, gurka och rödlök. Den grekiskinspirerade salladsosten får sällskap av gräddfil och mixas till en superkrämig dipp att toppa vår goda middag med.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Korn
Soja
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

½ st

Rödlök

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Tomat

1 st

Gurka

4 g

Souvlaki-kryddmix

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1 portionspåse

Dill

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten til bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1

Ägg till biffar

2 msk

Mjöl till biffar

¼ tsk

Salt till biffar

1 msk

Smör till bulgur

2 msk

Vatten till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3372 kJ
Energi (kcal)806 kcal
Fett45 g
varav mättat18.1 g
Kolhydrater53.9 g
varav socker9.6 g
Protein38.6 g
Salt6.5 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Blanda sallad
2

Under tiden, halvera citron.

Skär rödlök i tunna skivor.

Grovhacka tomat och gurka.

Blanda rödlök, tomat, gurka, citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Forma biffar
3

Skala och riv lök grovt.

Blanda vegofärs, lök, souvlakikrydda, ägg, mjöl, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till stora köttbullar (2 per person). Lägg över dem på en tallrik.

TIPS: Färsen är ganska våt, så krama biffarna försiktigt för att få dem att hålla formen.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek köttbullar på ena sidan i 2–3 min, eller tills kanterna är brynta. Sänk till medelvärme, vänd köttbullar och pressa försiktigt på dem för att forma biffar. Stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta.

Under tiden, finhacka dill.

Rör ner dill, solroskärnor och smör i bulgur.

Mixa salladsost
5

Blanda salladsost, gräddfil, vatten och en nypa salt och peppar i en tillbringare. Mixa tills slätt.

TIPS: Om du inte har en mixer smular du salladsost och vispar ihop gräddfil, vatten, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp bulgur, biffar och sallad i djupa skålar.

Toppa med en klick vispad salladsost.