Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande lördagsrätt. Ljuvlig fläskytterfilé, broccoli och pak choi som rostas i ugnen, och sen får spännande smak av en glaze med sojasås, sriracha och sweet chilisås. Samtidigt som kött och grönsaker rostas till perfektion, kokar vi vitlöksris, och picklar morot!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskkotlett hel
250 g
Broccoli
150 g
Basmatiris
1 st
Vitlöksklyfta
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
10 g
Sriracha
1 st
Pak choi
1 st
Morot
12.5 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
20 g
Sweet chilisås
1 msk
Vetemjöl (steg 1)
¼ msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
3 dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Torka av kött med hushållspapper, och krydda det med salt och peppar. Lägg vetemjöl [1 msk | 2 msk] på en tallrik och vänd kött i mjöl.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Bryn köttet i 2 min per sida. Lägg över kött (diska inte stekpannan) till ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.
Rosta kött i ugnen i 12-13 min. Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills det ska serveras.
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja [1/4 msk | 1/2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs vitlök i 30 sek.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Blanda morot, socker [½ tsk | 1 tsk] och vitvinsvinäger [½ paket, 2P] i en skål, och ställ åt sidan.
Skär broccoli i 2 cm stora buketter.
Skär pak choi i 2 cm breda skivor.
Placera broccoli på andra sidan av plåten när det återstår 7-8 min av köttets tillagningstid. Blanda med lite olivolja, en nypa salt och peppar.
Tillsätt pak choi med en skvätt olivolja och en nypa salt, när det återstår 3-4 min.
Vispa ihop sriracha [½ paket, 2P], sojasås och vatten [1/2 dl | 1 dl] i en medelstor skål, och häll ner i samma stekpanna som tidigare. Koka upp på medelhög värme, och koka under omrörning tills såsen tjocknat något, 1-2 min.
Ta av från värme och rör i sweet chilisås [½ paket, 2P].
Skär kött i tunna skivor.
Rör om i ris med en gaffel, och lägg upp på tallrikar.
Toppa med broccoli, pak choi och kött.
Ringla över glaze och garnera med picklad morot.