Sojaglaserad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sojaglaserad fläskytterfilé

Sojaglaserad fläskytterfilé

med vitlöksris och ugnsbakad broccoli

Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande lördagsrätt. Ljuvlig fläskytterfilé, broccoli och pak choi som rostas i ugnen, och sen får spännande smak av en glaze med sojasås, sriracha och sweet chilisås. Samtidigt som kött och grönsaker rostas till perfektion, kokar vi vitlöksris, och picklar morot!

Taggar:
Lågkalori
Stark
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskkotlett hel

250 g

Broccoli

150 g

Basmatiris

1 st

Vitlöksklyfta

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

10 g

Sriracha

1 st

Pak choi

1 st

Morot

12.5 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

20 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vetemjöl (steg 1)

¼ msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

3 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)619 kcal
Energi (kJ)2588 kJ
Fett12.2 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater81.4 g
varav socker15.8 g
Protein44.1 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Stek kött
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Torka av kött med hushållspapper, och krydda det med salt och peppar. Lägg vetemjöl [1 msk | 2 msk] på en tallrik och vänd kött i mjöl.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Bryn köttet i 2 min per sida. Lägg över kött (diska inte stekpannan) till ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.

Rosta kött i ugnen i 12-13 min. Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills det ska serveras.

Koka ris
2

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja [1/4 msk | 1/2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. 

Fräs vitlök i 30 sek.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Pickla morot
3

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Blanda morot, socker [½ tsk | 1 tsk] och vitvinsvinäger [½ paket, 2P] i en skål, och ställ åt sidan.

Skär broccoli i 2 cm stora buketter.

Skär pak choi i 2 cm breda skivor.

Rosta kött och grönsaker
4

Placera broccoli på andra sidan av plåten när det återstår 7-8 min av köttets tillagningstid. Blanda med lite olivolja, en nypa salt och peppar.

Tillsätt pak choi med en skvätt olivolja och en nypa salt, när det återstår 3-4 min.

Koka glaze
5

Vispa ihop sriracha [½ paket, 2P], sojasås och vatten [1/2 dl | 1 dl] i en medelstor skål, och häll ner i samma stekpanna som tidigare. Koka upp på medelhög värme, och koka under omrörning tills såsen tjocknat något, 1-2 min.

Ta av från värme och rör i sweet chilisås [½ paket, 2P].

Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Rör om i ris med en gaffel, och lägg upp på tallrikar.

Toppa med broccoli, pak choi och kött.

Ringla över glaze och garnera med picklad morot.