
Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande lördagsrätt. Ljuvlig fläskytterfilé, broccoli och pak choi som rostas i ugnen, och sen får spännande smak av en glaze med sojasås, sriracha och sweet chilisås. Samtidigt som kött och grönsaker rostas till perfektion, kokar vi vitlöksris, och picklar morot!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Fläskkotlett hel
250 g
Broccoli
150 g
Basmatiris
1 st
Vitlöksklyfta
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
10 g
Sriracha
1 st
Pak choi
1 st
Morot
12.5 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
20 g
Sweet chilisås
¼ msk
Olivolja (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 5)
½ tsk
Socker (steg 4)
3 dl
Vatten (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Vetemjöl (steg 1)

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Torka av kött med hushållspapper, och krydda med salt* och peppar*. Lägg vetemjöl* [1 msk | 2 msk] på en tallrik och panera kött i mjöl. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2-3 min på varje sida, och överför sen till ena sida av en plåt med bakplåtspapper (diska inte stekpannan).

Skär broccoli i 2 cm buketter. Skär pak choi i 2 cm skivor. Placera broccoli på andra sidan av plåten. Blanda den med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta broccoli och kött i ugnen 6-7 min. Tillsätt sen pak choi, en skvätt olivolja* och en nypa salt* till plåten, och rosta i ytterligare 3-4 min.

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1/4 msk | 1/2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skala morot i långa band med en potatisskalare. Blanda morot, socker* [1/2 tsk | 1 msk] och vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P] i en skål, och ställ åt sidan.

Vispa ihop sriracha [1/2 paket, 2P], sojasås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] i en medelstor skål, och häll sen ner i stekpannan som du stekte köttet i. Koka såsen under omrörning på medelhög värme tills den tjocknat något, 1-2 min. Ta av från värme och tillsätt sweet chilisås [1/2 paket, 2P]. Skär kött i tunna skivor.

Rör om i ris med en gaffel, och lägg upp på tallrikar. Toppa med broccoli, pak choi och kött. Ringla över glaze och garnera med picklad morot.