Skip to main content
Snabb BBQ-stekt fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb BBQ-stekt fläskkotlett

Snabb BBQ-stekt fläskkotlett

med kryddig majsbulgur och päronslaw

Det här receptet är en riktig räddare i nöden – perfekt en vardagskväll när du har ont om tid, men ändå vill äta en god middag med spännande smaker! Vi kokar bulgur med cajunkryddor och rör ned smör och majs, och svänger samtidigt ihop en krämig slaw med päron, kål och pumpafrön. Till det serverar vi stekt fläskkotlett med en oemotståndlig BBQ-sås!

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Supersnabb
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Sulfiter
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

150 g

Strimlad salladsmix

1 st

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

85 g

Bulgur

(Innehåller: Vete, Gluten)

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Päron

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till slaw

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till sås

1 msk

Smör till bulgur

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3042 kJ
Energi (kcal)727 kcal
Fett34.8 g
varav mättat12.5 g
Kolhydrater61.2 g
varav socker22 g
Protein36.3 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur, Ay Cajun-ba och salt och koka under lock på medelläg värme i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Blanda slaw
2

Under tiden, häll av majs.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Blanda salladsmix, päron, pumpakärnor, gräddfil, majonnäs, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Stek kött
3

Krydda kött med salt.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 1–2 min på ena sidan.

Vänd kött och tillsätt BBQ-sås, kycklingbuljong, vatten och en nypa peppar. Stek i ytterligare 2–3 min, tills köttet är genomstekt.

Rör ner majs och smör i cajunkryddad bulgur.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
4

Lägg upp bulgur, kött och slaw på tallrikar.

Toppa kött med BBQ-sås.