Det här receptet är en riktig räddare i nöden – perfekt en vardagskväll när du har ont om tid, men ändå vill äta en god middag med spännande smaker! Vi kokar bulgur med cajunkryddor och rör ned smör och majs, och svänger samtidigt ihop en krämig slaw med päron, kål och pumpafrön. Till det serverar vi stekt fläskkotlett med en oemotståndlig BBQ-sås!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
150 g
Strimlad salladsmix
1 st
Majs
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
85 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
250 g
Skivad fläskkotlett
1 st
Päron
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
¼ tsk
Salt till slaw
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås
1 msk
Smör till bulgur
Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur, Ay Cajun-ba och salt och koka under lock på medelläg värme i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Under tiden, häll av majs.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Blanda salladsmix, päron, pumpakärnor, gräddfil, majonnäs, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Krydda kött med salt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött i 1–2 min på ena sidan.
Vänd kött och tillsätt BBQ-sås, kycklingbuljong, vatten och en nypa peppar. Stek i ytterligare 2–3 min, tills köttet är genomstekt.
Rör ner majs och smör i cajunkryddad bulgur.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp bulgur, kött och slaw på tallrikar.
Toppa kött med BBQ-sås.