Snabbstekt sweet chili-glaserad öring
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabbstekt sweet chili-glaserad öring

Snabbstekt sweet chili-glaserad öring

med pak choi-sallad och srirachamajo

Vietnam står för inspirationen till kvällens delikata fiskrätt, där öring smaksätts med vår egen kryddblandning Ginger Ninja och glaseras med soja och sweet chili. Men smaksensationerna tar inte slut där – vi syltar också morot och tillsätter den i en sallad med pak choi, gurka, mynta och koriander. Vi serverar vår snabbstekta fisk med fluffigt ris och en klick srirachamajonnäs för extra sting.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Laga mig först
Allergener:
Senap
Ägg
Fisk
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

150 g

Långkornigt vitt ris

250 g

Öring

(Innehåller: Fisk)

1 st

Pak choi

1 st

Mynta & koriander

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Morot

40 g

Sweet chilisås

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3292 kJ
Energi (kcal)787 kcal
Fett33.5 g
varav mättat2 g
Kolhydrater87.7 g
varav socker19.9 g
Protein32.6 g
Salt7.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Sylta morot
2

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd i morot i lagen och ställ skålen åt sidan.

Stek fisk
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna i medelhög värme.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt och Ginger Ninja (inte på skinnsidan).

Stek fisk med skinnsidan ner i 3–5 min.

Vänd och stek i ytterligare 2–3 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Glasera fisk
4

Under tiden, grovhacka pak choi, mynta och koriander.

Skär gurka i halvmånar.

Blanda sojasås, sweet chilisås och vatten i en liten skål.

Sänk till låg värme och tillsätt sojaglaze när fisk är genomstekt. Vänd fisk i glaze.

Blanda sallad
5

Häll av lag från morot och blanda den med pak choi, gurka, salt, mynta och koriander i en stor skål precis för servering.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till salladen.

Servera
6

Lägg upp fisk, ris och sallad på tallrikar.

Servera med en klick srirachamajonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image