Vietnam står för inspirationen till kvällens delikata fiskrätt, där öring smaksätts med vår egen kryddblandning Ginger Ninja och glaseras med soja och sweet chili. Men smaksensationerna tar inte slut där – vi syltar också morot och tillsätter den i en sallad med pak choi, mynta och koriander. Vi serverar vår snabbstekta fisk med fluffigt ris och en klick srirachamajonnäs för extra sting.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
150 g
Långkornigt vitt ris
250 g
Öring
(Innehåller Fisk)
1 st
Pak choi
1 portionspåse
Mynta & koriander
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Morot
40 g
Sweet chilisås
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till grönsaker
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd i morot i lagen och ställ skålen åt sidan.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna i medelhög värme.
Torka fisk med hushållspapper, och krydda med salt och Ginger Ninja (inte på skinnsidan).
Stek fisk, skinnsidan ner, i 3–5 min.
Vänd och stek i ytterligare 2–3 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, grovhacka pak choi, mynta och koriander.
Blanda sojasås, sweet chilisås och vatten i en liten skål.
Sänk till låg värme och tillsätt sojaglaze när fisk är genomstekt.Vänd fisk i glaze.
Häll av lag från morot och blanda den med pak choi, salt, mynta och koriander i en stor skål precis för servering.
Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till salladen.
Lägg upp fisk, ris och sallad på samma tallrik.
Servera med en klick srirachamajonnäs.