
Här kommer ett nytt recept att krydda upp fredagstacosen med. Vi håller det enkelt med lättlagade råvaror och går all in på underbara smaker. Fyll dina varma tortillas med köttfärs stekt i smakintensiv asiatisk marinad, riven morot, sallad och knapriga jordnötter. Den sista och avgörande touchen får du genom stingande chili, fräsch mynta och asiatisk majonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citrusfrukt
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
½ st
Chili
2 st
Vitlöksklyfta
225 g
Nötfärs
1 st
Mynta
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Vete, Sesam, Soja)
20 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja)
2 tsk
Ingefära
60 g
Salladsmix
1 st
Morot, Julienne
½ dl
Vatten till marinad
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Riv ingefära (oskalad) fint och riv (eller pressa) vitlök fint.
Halvera chili på längden, kärna ur och skär i tunna skivor.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Grovhacka myntablad och jordnötter.
Skölj salladsmix.

Blanda vitlök, ingefära, sojasås, vatten och en skvätt citrusfruktsaft i en liten skål.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs med salt i 3–4 min, tills brynt.
Tillsätt marinad och sjud i 2–3 min, tills tjocknad och väldoftande.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Fyll tortillas med köttfärs, sallad och morot.
Toppa med asiatisk majonnäs, mynta, chili och jordnötter.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.