
Vi hämtar inspiration från de tropiska influenserna i det karibiska köket och lagar en snabb och enkel fiskrätt med massor av smak! Pannstekt, kryddad kolja serveras med aromatiskt kokosris och en citrusfruktdoftande majsslaw med spetskål och äpple.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
4 g
Panamat
150 g
Basmatiris
1 st
Majs
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Citrusfrukt
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Äpple
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
1 msk
Smör till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till fisk

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs riven kokos i 1 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, häll av majs.
Halvera citrusfrukt.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda spetskål, äpple, majs, salt, en skvätt citrusfruktsaft och olivolja i en stor skål. Ställ åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och Panamat.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp ris, sallad och fisk på tallrikar.
Servera med en klick majonnäs.