HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnabb Baconburgare
topBanner
Snabb baconburgare

Snabb baconburgare

med timjanstekt svamp och stekt ägg (Obs! Ägg är en skafferivara)

Den underbara svampburgaren med bacon är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. En ljuvlig coleslaw med krispig kål, morot och krämig majo är ett perfekt tillbehör! Vi brer cajunmajo på bröden og toppar burgaren med stekt ägg. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!

Taggar:One PanSnabbLättlagad
Allergener:SenapÄggMjölkGlutenSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

125 g

Bacon, skivor

200 g

Champinjoner

1 st

Rödlök

1 g

Torkad timjan

½ st

Ekologisk citron

50 g

Majonnäs

(InnehållerSenap, Ägg)

1 st

Morot

150 g

Kålmix

Briochebröd

(InnehållerSenap, Ägg, Mjölk, GlutenKan innehållaSesam, Soja)

50 g

Ketchup

1 g

Ay Cajun-ba

(InnehållerSulfiter)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)542 kcal
Energi (kJ)2269 kJ
Fett38.77 g
varav mättat10.9 g
Kolhydrater21.64 g
varav socker16.7 g
Protein20.97 g
Salt2.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Sprid ut bacon och stek tills krispig, 3-5 min per sida. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Behåll baconfett i stekpannan.

2

Grovhacka svamp. Skiva rödlök tunt. Tillsätt svamp, rödlök, en nypa timjan till stekpannan med baconfett. Krydda med salt* och peppar*, och stek på hög värme tills svampen är gyllene, 4-5 min.

3

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Riv morot. Blanda citronjuice [1 msk | 2 msk] och hälften av majonnäsen i en medelstor skål. Tillsätt kålmix och morot. Krydda med salt* och peppar*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Knäck ägg* [2 st | 4 st] i stekpannan. Stek tills äggvitor har stelnat och gulor är som du föredrar dem, 4-6 min.

5

Dela briochebullar på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma. Blanda ketchup, Ay Cajun-ba [1 tsk | 2 tsk] och resterande majonnäs.

6

Bre cajunmajo på briochen och fyll dem med svamp, bacon och en tredjedel av coleslawn. Toppa med ett stekt ägg. Servera med resterande coleslaw vid sidan av.