HelloFresh
Shakshuka

Shakshuka

med salladsost och koriander

Ta sikte på Nordafrikas spets med vår glödande Shashuka som kommer att tända en låga för tunisisk kokonst i ditt hjärta. I rättens öga stoltserar ett stekt ägg som tillsammans med färsk koriander får dig att se god mat från ett helt nytt perspektiv.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nöttersellerisesamjordnöttermjölkägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
1
2
3
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
1
2
3
4

1 st

Lök

1 st

Röd paprika

1 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Koriander

15 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

4 g

Chili flakes

25 g

Spiskummin, malen

½ dl

Ketchup

75 g

Stenugnsbakad baguette

(Innehållersesam, gluten)

1 burk

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Za'atar

Finkrossade tomater

Ingår inte i din leverans

15 g

Vatten*

2 st

Smör*

(Innehållermjölk)

½ st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2117 kJ
Energi (kcal)506 kcal
Fett18 g
varav mättat8 g
Kolhydrater56 g
varav socker22 g
Kostfiber9 g
Protein23 g
Salt3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.Finhacka lök, vitlök och koriander.Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar.

2

Hetta upp en skvätt olivolja i en ugnstålig stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök, lök och paprika i 2-3 min.Tillsätt dukkah, spiskummin, en nypa chili flakes (starka!). Fräs i ytterligare 3-4 min.Tillsätt krossade tomater, ketchup, vatten (se ingredienslistan), smör* och hälften av koriandern. Låt sjuda i 5-6 min. TIPS:Har du inte en ugnstålig stekpanna? Häll över såsen i en ugnsform när den sjudit klart.

3

Ta fram en sked och gör en liten grop i tomatsåsen. Knäck ett ägg i gropen. Fortsätt med resterande ägg.Tillaga din shakshuka och pochera äggen i ugnen, tills vitan stelnat och gulan puffat upp sig men fortfarande är mjuk, ca 6-8 min.

4

Dela brödet [1/2 st, 2 pers] både på längden och höjden.Placera brödet på en plåt med bakpapper, ringla över olivolja och krydda med en nypa salt.Värm upp i ugnen, 4-5 min.

5

Smula salladsost [1/2 st, 2 pers] över shakshukan och piffa till extra genom att strö över resterande koriander och za'atar efter behag.

6

Duka fram tallrikar och placera shakshukan på ett underlägg på bordet.Servera med varm baguette vid sidan av.