Shakshuka

Shakshuka

med salladsost och koriander

Ta sikte på Nordafrikas spets med vår glödande Shashuka som kommer att tända en låga för tunisisk kokonst i ditt hjärta. I rättens öga stoltserar ett stekt ägg som tillsammans med färsk koriander får dig att se god mat från ett helt nytt perspektiv.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nöttersellerisesamjordnöttermjölkägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Röd paprika

1 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Koriander

15 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

4 g

Chili flakes

1 burk

Spiskummin, malen

25 g

Krossade tomater

½ dl

Ketchup

75 g

Stenugnsbakad baguette

(Innehållersesam, gluten)

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Za'atar

Ingår inte i din leverans

15 g

Vatten*

2 st

Smör*

(Innehållermjölk)

½ st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2015 kJ
Energi (kcal)482 kcal
Fett19 g
varav mättat8 g
Kolhydrater52 g
varav socker19 g
Kostfiber7 g
Protein23 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Finhacka lök, vitlök och koriander.

Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en ugnstålig stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök, lök och paprika i 2-3 min.

Tillsätt dukkah, spiskummin, en nypa chili flakes (stark!). Fräs i ytterligare 3-4 min.Tillsätt krossade tomater, ketchup, vatten (se ingredienslistan), smör och hälften av koriandern. Låt sjuda i 5-6 min.

TIPS:Har du inte en ugnstålig stekpanna? Häll över såsen i en ugnsform när den sjudit klart.

3

Ta fram en sked och gör en liten grop i tomatsåsen. Knäck ett ägg i gropen. Fortsätt med resterande ägg.

Tillaga din shakshuka och pochera äggen i ugnen, tills vitan stelnat och gulan puffat upp sig men fortfarande är mjuk, ca 6-8 min.

4

Dela brödet [1/2 st, 2 pers] både på längden och höjden.

Placera brödet på en plåt med bakpapper, ringla olja på skärytorna och krydda med en nypa salt.

Värm upp i ugnen, 4-5 min.

5

Smula salladsost [1/2 st, 2 pers] över shakshukan och piffa till extra genom att strö över resterande koriander och za'atar efter behag.

6

Duka fram tallrikar och placera shakshukan på ett underlägg på bordet.

Servera med varm baguette vid sidan av.