Skip to main content
Sesampanerad lax
Sesampanerad lax

Sesampanerad lax

med pak choi-sallad och asiatisk majonnäs

Lax är en fantastisk fisk som det är svårt att misslyckas med, så länge man ser till att den inte lagas för länge. Ikväll panerar vi vår lax i sesamfrön, och steker den gyllene och krispig. Rostad klyftpotatis och pak choi-sallad med chili ger härlig kontrast. Den krämiga asiatiska majonnäsen ger extra smak, och passar perfekt till laxen och grönsakerna.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Gluten
Sesam
Soja
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Chiliflakes

1 st

Citrusfrukt

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

1 st

Pak choi

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

500 g

Potatis

1 st

Morot

1 st

Äpple

20 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Salt till fisk

Näringsvärden

Energi (kJ)3333 kJ
Energi (kcal)797 kcal
Fett45.9 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater63.4 g
varav socker16.2 g
Protein34.3 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen på 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Förbered råvaror
2

Under tiden, grovhacka pak choi.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Blanda sallad
3

Blanda olivolja, chiliflakes, salt, en skvätt citrusfruktsaft och en nypa peppar i en stor skål.

Rör i pak choi, morot och äpple precis innan servering.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Panera fisk
4

Lägg sesamfrön på en tallrik.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Panera fisk i sesamfrön, men hoppa över skinnsidan.

Stek fisk
5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk med skinnsidan ner i 3-4 min.

Vänd och stek i ytterligare 3-5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Servera
6

Lägg upp potatis, fisk och pak choi-sallad på tallrikar.

Servera med asiatisk majonnäs.