Lax är en fantastisk fisk som det är svårt att misslyckas med, så länge man ser till att den inte lagas för länge. Ikväll panerar vi vår lax i sesamfrön, och steker den gyllene och krispig. Rostad klyftpotatis och pak choi-sallad med chili ger härlig kontrast. Den krämiga asiatiska majonnäsen ger extra smak, och passar perfekt till laxen och grönsakerna.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ g
Chiliflakes
1 st
Citrusfrukt
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
1 st
Pak choi
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)
500 g
Potatis
1 st
Morot
1 st
Äpple
20 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
½ tsk
Salt till potatis
½ msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Salt till fisk
Värm ugnen på 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Under tiden, grovhacka pak choi.
Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skär citrusfrukt i klyftor.
Blanda olivolja, chiliflakes, salt, en skvätt citrusfruktsaft och en nypa peppar i en stor skål.
Rör i pak choi, morot och äpple precis innan servering.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg sesamfrön på en tallrik.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Panera fisk i sesamfrön, men hoppa över skinnsidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk med skinnsidan ner i 3-4 min.
Vänd och stek i ytterligare 3-5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Lägg upp potatis, fisk och pak choi-sallad på tallrikar.
Servera med asiatisk majonnäs.