Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Sesamlax med klyftpotatis är en härlig fiskrätt med spännande tillbehör som ger perfekt kontrast i smak och textur på tallriken. Laxen blir panerad i sesamfrön och steks sen ljuvligt spröd. Under tiden sköter klyftpotatisen sig själva i ugnen. Vi svänger även ihop en fräsch äppelsallad med kål och morot, och en krämig persiljemajo.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
450 g
Sötpotatis
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 portionspåse
Bladpersilja
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)
60 g
Salladsmix
½ st
Citron
½ st
Äpple
1 st
Morot
1 msk
Olivolja (steg 5)
1 msk
Vatten (steg 5)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär (oskalad) sötpotatis i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min, tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare.
Halvera, kärna ur och skär äpple [½ st, 2P] i tunna skivor.
Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Finhacka persilja.
Skölj salladsmix.
Lägg sesamfrön på en tallrik.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.
Panera lax i sesamfrön (utom på skinnsidan).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lax med skinnsidan neråt i 3-4 min. Vänd och stek i 3-5 min tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, blanda salladsmix, morot, äpple, olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en stor skål.
Blanda persilja, majonnäs och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.
Lägg upp sesamlax, klyftpotatis och äppelsallad på tallrikar.
Servera med persiljemajonnäs.