Skip to main content
Sesampanerad kyckling och jasminris

Sesampanerad kyckling och jasminris

med salladslök och sweet chilisås

Kycklingfilé spelar huvudrollen i kvällens recept och får extra smak av att vändas i sesamfrön innan den ugnssteks och toppas med sweet chilisås. Vi serverar kycklingen med fluffigt jasminris med salladslök, rostad morot och pak choi och en klick asiatisk majonnäs.

Taggar:
10 min prep
Snabb
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

20 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

150 g

Jasminris

2 st

Morot

1 st

Salladslök

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

40 g

Sweet chilisås

1 st

Lime

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller: Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

1 st

Pak choi

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)3493 kJ
Energi (kcal)835 kcal
Fett33.7 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater86.9 g
varav socker21.9 g
Kostfiber6.3 g
Protein44.8 g
Salt4.8 g
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär salladslök i tunna skivor.

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme. 

Fräs salladslök i 1–2 min, tills gyllene och väldoftande. 

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär morot (oskalad) i tunna skivor.

Grovhacka pak choi.

Placera morot och pak choi på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

3

Placera sesamfrön på en tallrik.

Krydda kyckling med salt och vänd den i sesamfrön tills den är täckt.

Lägg över kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper.

Tillaga grönsaker och kyckling i ugnen i 17–19 min, eller tills kyckligen är genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Under tiden, skär lime i klyftor.

5

Vänd färdigrostade grönsaker med sesamolja.

Skär kyckling i tunna skivor.

6

Lägg upp kyckling, ris och grönsaker på tallrikar.

Ringla sweet chilisås över kyckling.

Servera med asiatisk majonnäs och limeklyftor.