Skip to main content
Sesampanerad kyckling och jasminris

Sesampanerad kyckling och jasminris

med salladslök och sweet chilisås

Kycklingfilé spelar huvudrollen i kvällens recept och får extra smak av att vändas i sesamfrön innan den ugnssteks och toppas med sweet chilisås. Vi serverar kycklingen med fluffigt jasminris med salladslök, rostad morot och pak choi och en klick asiatisk majonnäs.

Taggar:
10 min prep
Snabb
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

20 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

150 g

Jasminris

2 st

Morot

1 st

Salladslök

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

40 g

Sweet chilisås

1 st

Lime

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller: Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

1 st

Pak choi

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)3493 kJ
Energi (kcal)835 kcal
Fett33.7 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater86.9 g
varav socker21.9 g
Kostfiber6.3 g
Protein44.8 g
Salt4.8 g
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär salladslök i tunna skivor.

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme. 

Fräs salladslök i 1–2 min, tills gyllene och väldoftande. 

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär morot (oskalad) i tunna skivor.

Grovhacka pak choi.

Placera morot och pak choi på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

3

Placera sesamfrön på en tallrik.

Krydda kyckling med salt och vänd den i sesamfrön tills den är täckt.

Lägg över kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper.

Tillaga grönsaker och kyckling i ugnen i 17–19 min, eller tills kyckligen är genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Under tiden, skär lime i klyftor.

5

Vänd färdigrostade grönsaker med sesamolja.

Skär kyckling i tunna skivor.

6

Lägg upp kyckling, ris och grönsaker på tallrikar.

Ringla sweet chilisås över kyckling.

Servera med asiatisk majonnäs och limeklyftor.