Skip to main content
Sesame crusted chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Sesame crusted chicken

with spring onion rice and sweet chilli sauce

Taggar:
10 min prep
Snabb
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

20 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

150 g

Jasminris

2 st

Morot

1 st

Salladslök

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

40 g

Sweet chilisås

1 st

Lime

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller: Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

1 st

Pak choi

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3493 kJ
Energi (kcal)835 kcal
Fett33.7 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater86.9 g
varav socker21.9 g
Protein44.8 g
Salt4.8 g

Instruktioner

1

Thinly slice spring onion.

In a medium saucepan with a lid, heat butter over a medium heat.

Fry spring onion for 1-2 min, or until golden and fragrant. 

Add water and bring to a boil. Add rice and salt, cover with a lid and reduce the heat to medium-low. Simmer for 12 min, then remove the pan from the heat and keep covered for another 10 min.

TIP: Don't lift the lid while rice is resting!

2
3
4
5
6