Tricket med tofu är att bombardera den med smaksättning eftersom den i sig själv är neutral och kan kryddas efter dina önskemål. Det är precis vad vi gör i detta recept, där den vänds i en sojaglaze med sesamfrön och vår egen kryddblandning Ginger Ninja. Dina smaklökar gör små karatesparkar av glädje när tofun kombineras med jasminris, färska grönsaker med limedressing och en knaprig jordnötsdipp i en färgglad bowl som blir kvällens middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Lime
180 g
Tofu
(Innehåller Soja)
150 g
Jasminris
1 st
Avokado
10 g
Ingefärspasta
1 portionspåse
Mynta & koriander
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
75 g
Rädisor
1 st
Morot
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
100 g
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Mjöl till panering
1 msk
Olja till dressing
1 msk
Olja till sås
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Socker till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Skär tofu i 1 cm stora kuber.
Blanda mjöl, olivolja, sojasås, sesamfrön och Ginger Ninja i en medelstor skål.
Halvera lime.
Blanda limesaft, ingefärspasta, olivolja, salt och socker i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Skär rädisor i kvartar.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek tofu under omrörning i 5–6 min, tills brynt.
Tillsätt sojaglaze och stek i 30 sek, eller tills tofun är täckt. Ställ åt sidan.
Under tiden, grovhacka jordnötter.
Blanda sataysås och jordnötter i en liten skål.
Servera sataysås i små skålar i mitten på djupa tallrikar.
Fördela ris runt sataysås och toppa med tofu, morot, rädisor och avokado.
Krydda avokado med en nypa salt.
Toppa grönsaker med limedressing och riv örter över rätten.