Skip to main content
Poke bowl på kallrökt lax

Poke bowl på kallrökt lax

2 portioner | med avokado och srirachamajo

Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till 2 personer. Poke bowl har blivit en populär rätt under de senaste åren, och vi förstår varför! Här svänger vi ihop en lättlagad och supergod variant med kallrökt lax, gurka och avokado som toppas med srirachamajonnäs och sesamfrön.

Allergener:
Fisk
Soja
Gluten
Vete
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller: Fisk)

40 g

Asiatisk dressing

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete, Sesam)

1 st

Gurka

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

1 st

Avokado

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

Näringsvärden

Energi (kJ)3321 kJ
Energi (kcal)794 kcal
Fett48.3 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater73.1 g
varav socker7.6 g
Kostfiber4.2 g
Protein23.7 g
Salt4.1 g
Potassium665 mg
Calcium32.1 mg
Iron1.3 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered lax
2

Under tiden, grovhacka kallrökt lax.

Blanda lax och asiatisk dressing i en liten skål.

Förbered grönsaker
3

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

Krydda avokado med en nypa salt.

Skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med avokado, lax och gurka i sektioner.

Ringla över srirachamajonnäs och garnera med sesamfrön.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova