
Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till 2 personer. Poke bowl har blivit en populär rätt under de senaste åren, och vi förstår varför! Här svänger vi ihop en lättlagad och supergod variant med kallrökt lax, gurka och avokado som toppas med srirachamajonnäs och sesamfrön.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Jasminris
100 g
Kallrökt lax
(Innehåller: Fisk)
40 g
Asiatisk dressing
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete, Sesam)
1 st
Gurka
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
1 st
Avokado
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Under tiden, grovhacka kallrökt lax.
Blanda lax och asiatisk dressing i en liten skål.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.
Krydda avokado med en nypa salt.
Skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Lägg upp ris i skålar och toppa med avokado, lax och gurka i sektioner.
Ringla över srirachamajonnäs och garnera med sesamfrön.