Skip to main content
Saftig blandfärsburgare och pommes
Saftig blandfärsburgare och pommes

Saftig blandfärsburgare och pommes

med krämig coleslaw och BBQ-sås

Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa våra supergoda blandfärsburgare som blir extra saftiga och smakrika med rivet äpple i smeten! Vi serverar våra burgare med klassiska tillbehör – krämig coleslaw, krispiga pommes och BBQ-sås.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk
Selleri

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

30 g

BBQ-sås

(Innehåller: Senap)

250 g

Blandfärs

37.5 g

Rödkål, förskuren

12.5 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Gluten, Vete, Ägg, Mjölk Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

500 g

Potatis

1 st

Morot

1 st

Äpple

1 st

Rotselleri

(Innehåller: Selleri)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Salt till slaw

½ tsk

Salt till biffar

Näringsvärden

Energi (kJ)4449 kJ
Energi (kcal)1063 kcal
Fett51.8 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater113.2 g
varav socker28.4 g
Kostfiber11.1 g
Protein36.3 g
Salt5.4 g
Potassium1417 mg
Calcium31.7 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala rotselleri.

Skär potatis (oskalad) och rotselleri i 1 cm tjocka pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och krispiga.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered coleslaw
2

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Blanda morot, rödkål, majonnäs och salt i en medelstor skål.

Ställ åt sidan tills servering.

Forma biffar
3

Skala och riv äpple grovt.

Blanda blandfärs, äpple, ströbröd, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer. Gör dem lite större än bröden.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm bröd
5

Under tiden, dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.

Värm i ugnen i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Fyll bröd med biffar, coleslaw och BBQ-sås.

Servera med pommes och resterande coleslaw.