Skip to main content
Saftig blandfärsburgare och pommes
Saftig blandfärsburgare och pommes

Saftig blandfärsburgare och pommes

med krämig coleslaw och BBQ-sås

Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa våra supergoda blandfärsburgare som blir extra saftiga och smakrika med rivet äpple i smeten! Vi serverar våra burgare med klassiska tillbehör – krämig coleslaw, krispiga pommes och BBQ-sås.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Senap
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

30 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

250 g

Blandfärs

37.5 g

Rödkål, förskuren

12.5 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Gluten, Vete, Ägg, Mjölk Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

500 g

Potatis

1 st

Morot

1 st

Äpple

1 st

Rotselleri

(Innehåller: Selleri)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Salt till slaw

½ tsk

Salt till biffar

Näringsvärden

Energi (kJ)4449 kJ
Energi (kcal)1063 kcal
Fett51.7 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater112.9 g
varav socker28.1 g
Kostfiber9.3 g
Protein36.4 g
Salt5.5 g
Potassium1372 mg
Calcium24 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala rotselleri.

Skär potatis (oskalad) och rotselleri i 1 cm tjocka pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och krispiga.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered coleslaw
2

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Blanda morot, rödkål, majonnäs och salt i en medelstor skål.

Ställ åt sidan tills servering.

Forma biffar
3

Skala och riv äpple grovt.

Blanda blandfärs, äpple, ströbröd, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer. Gör dem lite större än bröden.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm bröd
5

Under tiden, dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.

Värm i ugnen i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Fyll bröd med biffar, coleslaw och BBQ-sås.

Servera med pommes och resterande coleslaw.