
Burgare smakar alltid gott, och i kväll bjuder vi på klassiska smaker. Våra burgare byggs med hemmagjord burgardressing, biffar toppade med smält ost, honungsrostad bacon, tomat, sallad och rostad lök. Vi serverar våra fantastiska burgare med rostad potatis och palsternacka och syltad gurka.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Sallad
24 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
100 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Rostad lök
(Innehåller: Gluten, Vete)
25 g
Honung
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
225 g
Nötfärs
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Vete, Mjölk Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
1 st
Tomat
½ st
Gurka
500 g
Potatis
125 g
Bacon, skivor
15 g
Senap
(Innehåller: Senap)
50 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Palsternacka
¼ tsk
Salt till potatis
1 msk
Ketchup till sås
¼ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
1 st
Ägg till biffar
½ tsk
Salt till biffar

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm breda klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Placera bacon på en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid. Rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, skär tomat i tunna skivor.
Skala gurka i långa band med en potatisskalare.
Ansa sallad och separera salladsblad.
Dela bröd på mitten.
Blanda majonnäs, senap, ketchup, hälften av vinägern och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan tills servering.
Blanda resterande vinäger, socker, vatten och en nypa salt i en medelstor skål.
Vänd gurka i lagen och ställ åt sidan. Häll av lagen innan servering.

Blanda nötfärs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.
Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer.
Gör biffarna något större än bröden och placera dem på en tallrik.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min på ena sidan, vänd dem och toppa med ost och en nypa salt och peppar.
Stek i ytterligare 4–5 min, tills ost har smält och biffar är genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Ringla honung över bacon när det återstår 5 min av tillagningstiden.
Vänd bacon så det täcks i honung och rosta resterande tid.
Placera bröd direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Bre dressing på brödens bottenhalvor.
Toppa med biffar, tomat, sallad, bacon, rostad lök och andra brödhalvan.
Servera med rotfrukter, syltad gurka och resterande dressing.