Så blev det helg, och vi lockar med underbart mört kött, redo att bli perfekt grillat! Ikväll skippar vi potatis och gör en utsökt panzanellasallad, som mättar genom att innehålla krispiga brödkrutonger, blandade med tomat, paprika, basilika och schalottenlök. Den festliga måltiden toppas med krämig dragonmajo och vackra basilikablad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Basilika
½
Vitlöksklyfta
15
Balsamvinäger
1
Dragon
300
Angus ryggbiff
4
Medelhavets Pärla
1
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1
Paprika
1
Paprika
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Bifftomat
½
Schalottenlök
2
Olivolja (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft om du inte ska grilla. Torka köttet försiktigt med hushållspapper, och gnid in båda sidorna med Medelhavets Pärla, en nypa salt* och peppar*.
Dela bröd i små bitar och skär paprikor i 2 cm bitar. Placera dem på varsin sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Baka tills brödet är krispigt och paprikan mjuk, 9-11 min. PÅ GRILLEN: Dela bröd på längden. Dela och kärna ur paprikor. Krydda bröd och paprika med olivolja*, salt* och peppar*. Grilla på medelvärme tills de börjar att få färg, 12-15 min. Låt svalna och dela brödet i små bitar. Grovhacka paprika precis innan servering.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila. PÅ GRILLEN: Grilla köttet i 1 min per sida på hög värme, flytta till medelvärme och grilla i 1-2 min. Sätt köttet åt sidan och täck med folie. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.
Finhacka dragonblad. Blanda dragon med majonnäs, en nypa salt * och peppar* i en liten skål. Skär tomat i 2 cm stora bitar. Pressa vitlök [½ st, 2P]. Grovhacka basilika. Finhacka schalottenlök [½ st, 2P].
Blanda tomat, paprika, basilika, schalottenlök, vitlök [½ klyfta, 2P], balsamvinäger och
olivolja* [2 msk | 3 msk] väl i en stor skål. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt krutonger precis innan servering, så de inte blir för mjuka. TIPS: Om du föredrar krispiga krutonger kan du använda dem som topping istället för att tillsätta dem i salladen.
Skär ryggbiff i tjocka skivor och lägg upp det samt panzanellasallad på tallrikar. Skeda över avrunnen köttsaft från köttet och servera med dragonmajo.