topBanner
Ryggbiff

Ryggbiff

med hasselbackspotatis och portobellosås

Premium

Så blev det äntligen lördag och tid till att skämma bort familjen med gott kött med fantastiska tillbehör. Duka upp till en festkväll och servera ryggbiff med hasselbackspotatis och portobellosås med spenat och citron. Glöm inte att göra måltiden extra lyxig med vackra servetter och festlig dricka till.

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

2 st

Vitlöksklyfta

60 g

Spenat

1 påse

Bladpersilja

1 st

Citron, ekologisk

4 g

Köttbuljong

150 g

Portobello

300 g

Angus ryggbiff

500 g

Potatis

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

msk

Smör* (steg 2)

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3126 kJ
Energi (kcal)747 kcal
Fett40 g
varav mättat20 g
Kolhydrater56 g
varav socker12 g
Kostfiber6 g
Protein43 g
Kolesterol0 mg
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Ugnsform
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Placera några potatisar i taget mellan två träskedar på en skärbräda. Skär dem i tunna skivor med 3 mm intervall, men inte helt igenom. Upprepa med resterande potatis.

2

Placera potatis i en ugnsform och blanda dem med en skvätt olivolja*, en generös nypa salt* och peppar*. Vänd potatisen så den skårade sidan är uppåt. Rosta överst i ugnen tills de är gyllene, 25-30 min. Lägg en klick smör* på varje potatis och rosta tills krispiga, ytterligare 4-5 min.

3

Skiva portobello och lök tunt. Finhacka persilja. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera citron. Skölj spenat.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda köttet med salt* och peppar*. Bryn det i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila i 10 min. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs svamp och lök i 5-7 min, och krydda med salt* och peppar*. Tillsätt vitlök och fräs i 2-3 min. Rör i matlagningsgrädde, en skvätt vatten* och köttbuljong, och sjud i 2-3 min, tills såsen har tjocknat. Tillsätt spenat, en liten skvätt citronjuice och hälften av persiljan. Rör om tills den har sjunkit ihop, ca 1 min. Smaka av med citronjuice, peppar* och salt*.

6

Skär ryggbiff i tunna skivor och lägg upp på tallrikar med hasselbackspotatis. Skeda över portobello- & spenatsås. Strö över resterande persilja.