topBanner
Rödbetsbourguignon

Rödbetsbourguignon

med krispiga grönskålschips, crème fraîche och baguette

Bjud dina smaklökar på ett dopp i en arombubblande lava av nordafrikansk harissa och rödbetor som smakar lika gudomligt som den ser ut. Använd den krispiga stenugnsbakade baguetten som sked och njut av ett kulinariskt vulkanutbrott när alla kryddor och nyttigheter ger sig tillkänna på samma gång.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:selleriglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 g

Harissa

1 g

Torkad timjan

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Schalottenlök

200 g

Skogschampinjoner

300 g

Rödbeta

200 g

Palsternacka

100 g

Potatis

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

2 g

Grönkål med stjälk

½ st

Stenugnsbakad baguette

(Innehållergluten)

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

400 ml

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2724 kJ
Energi (kcal)651 kcal
Fett27 g
varav mättat15 g
Kolhydrater87 g
varav socker28 g
Kostfiber18 g
Protein17 g
Kolesterol0 mg
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200ᵒC.

Finhacka vitlök och schalottenlök. Skala rödbetor, palsternacka, och potatis. Skär dem i 2 cm stora bitar. Kvarta svampen.

2

Hetta upp en torr stor kastrull på medelvärme. Fräs harissa kryddmix tills doftande, några sekunder.

Häll i en skvätt olja*, timjan, vitlök och schalottenlök. Fräs i 1-2 min. Lägg i svamp och rör om i 3-4 min. Lägg i rödbetor, palsternacka och potatis. Stek under omrörning i ytterligare 5 min.

TIPS: Harissa kryddmixen är ganska stark. Börja med hälften och krydda sedan med resterande efter smak.

3

Tillsätt vatten (se mängd i ingredienslistan), halva crème fraîchen, och grönsaksbuljong i kastrullen. Krydda med salt och peppar*. Låt sjuda i 20 min.

VIKTIGT: Var noga med att inte koka grytan, detta kommer att göra så att crème fraîchen skär sig.

TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om grytan blir för tjock.

4

Ansa grönkålen genom att skära bort stjälkarna på bladen. Dela sedan själva bladen i stora bitar.

Placera bitarna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och skvätt över olja och salt.

Baka grönkålen i ugnen tills gyllenbrun och krispig, 10-12 min.

TIPS: Håll koll på grönkålen så att den inte blir bränd.

5

Värm baguetten i 7-8 min i ugnen.

6

Lägg upp grytan i djupa skålar. Toppa med grönkålschips och en klick crème fraîche. Servera med varm baguette och resterande grönkål vid sidan av.

Smaklig måltid!