topBanner
Ricottatoast

Ricottatoast

med avokado och cajunkryddade kikärtor

Ibland är en riktig god macka till middag precis vad man är sugen på. Dessutom går det ju ruskigt fort, en sådan här maffig toast har du klar på bara 15 minuter. Så i detta recept håller vi det enkelt och rostar baguetter med vitlöksolja och brer dem med en smarrig spread av ricotta, kikärtor, avokado och citron. Toppa mackan med cajunkryddade, rostade kikärtor samt tomater, rödlök och persilja. Snabbt, fräscht, och riktigt gott, se till att njuta av varenda tugga!

Taggar:VegetariskSnabbPlåtmat
Allergener:glutenmjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Kikärtor

1 st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

½ st

Rödlök

1 påse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Citron

100 g

Ricotta

(Innehållermjölk)

1 st

Avokado

125 g

Körsbärstomater

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2923 kJ
Energi (kcal)699 kcal
Fett23 g
varav mättat4 g
Kolhydrater87 g
varav socker11 g
Protein24 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Häll av kikärtorna.

Lägg kikärtor på en plåt med bakplåtspapper och ringla över generöst med olivolja*. Strö över Ay Cajun-ba, en generös nypa salt* och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i 10-12 min tills de är gyllene.

2

Medan kikärtorna rostas, dela baguette på längden och en gång på mitten - 2 bitar per person.

Finhacka (eller pressa) vitlök. Blanda vitlök och olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] i en skål.

Placera brödet på andra sidan av plåten med kikärtor. Ringla över vitlöksoljan. Rosta vitlöksbrödet i ugnen i 5-6 min tills krispigt och gyllene.

3

Halvera körsbärstomater.

Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers] och persilja.

Dela citron i klyftor.

Skeda ur avokado.

4

Blanda en generös skvätt citronjuice, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers], ricotta, lite olivolja* och hälften av avokadon. Mosa grovt med en potatisstöt eller gaffel. Krydda med en generös nypa peppar*. Skiva resterande avokado tunt.

5

Blanda de rostade kikärtorna med tomat, rödlök och hälften av persiljan i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela vitlöksbrödet mellan era tallrikar och bre dem med ricotta- och avokadomash. Toppa med rostade kikärtor, tomat och rödlök. Garnera med resterande persilja och pressa över citronjuice.