Ibland är en riktig god macka till middag precis vad man är sugen på. Dessutom går det ju ruskigt fort, en sådan här maffig toast har du klar på bara 15 minuter. Så i detta recept håller vi det enkelt och rostar baguetter med vitlöksolja och brer dem med en smarrig spread av ricotta, kikärtor, avokado och citron. Toppa mackan med cajunkryddade, rostade kikärtor samt tomater, rödlök och persilja. Snabbt, fräscht, och riktigt gott, se till att njuta av varenda tugga!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Kikärtor
1
Baguette
½
Rödlök
1
Bladpersilja
1
Vitlöksklyfta
1
Citron
100
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
1
Avokado
125
Körsbärstomater
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
¼
Salt
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Häll av kikärtorna. Lägg kikärtor på en plåt med bakplåtspapper och ringla över generöst med olivolja*. Strö över Ay Cajun-ba, en generös nypa salt* och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i 10-12 min tills de är gyllene.
Medan kikärtorna rostas, dela baguette på längden och en gång på mitten - 2 bitar per person. Finhacka (eller pressa) vitlök. Blanda vitlök och olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] i en skål. Placera brödet på andra sidan av plåten med kikärtor. Ringla över vitlöksoljan. Rosta vitlöksbrödet i ugnen i 5-6 min tills krispigt och gyllene.
Halvera körsbärstomater. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers] och persilja. Dela citron i klyftor. Skeda ur avokado.
Blanda en generös skvätt citronjuice, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers], ricotta, lite olivolja* och hälften av avokadon. Mosa grovt med en potatisstöt eller gaffel. Krydda med en generös nypa peppar*. Skiva resterande avokado tunt.
Blanda de rostade kikärtorna med tomat, rödlök och hälften av persiljan i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Fördela vitlöksbrödet mellan era tallrikar och bre dem med ricotta- och avokadomash. Toppa med rostade kikärtor, tomat och rödlök. Garnera med resterande persilja och pressa över citronjuice.