Skip to main content
Rapunzels gyllene solkyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rapunzels gyllene solkyckling

Rapunzels gyllene solkyckling

med krämig majsspaghetti och grönsaksband

Låt barnen vara med i köket och laga en riktig Rapunzel-middag med inspiration från filmen Trassel! Vi serverar stekt kyckling med spaghetti i en krämig majssås och en sallad på band av morot och zucchini som kan flätas precis som Rapunzels långa hår.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

180 g

Spaghetti

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1 st

Morot

1 st

Zucchini

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Majs

4 g

Kycklingbuljong

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

10 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

2 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3460 kJ
Energi (kcal)827 kcal
Fett33.3 g
varav mättat13.4 g
Kolhydrater78.5 g
varav socker13 g
Protein51.9 g
Salt2.8 g

Instruktioner

Stek kyckling
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling med salt och en nypa peppar i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka pasta
2

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
3

Skala morot och zucchini i långa band med en potatisskalare.

Blanda morot, zucchini, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

TIPS: Låt barnen fläta grönsaksbanden för en äkta ”Trassel”-upplevelse.

Laga sås
4

Finhacka eller pressa vitlök.

Häll av majs.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Stek vitlök och majs i 1–2 min, tills uppvärmt.

Tillsätt matlagningsgrädde, sparat pastavatten, finriven ost, kycklingbuljong och en nypa salt och peppar. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Skär kyckling
5

Skär kyckling i tunna skivor.

Vänd ner pasta i majssås.

Servera
6

Lägg upp pasta, grönsaksband och kyckling på tallrikar.