Låt barnen vara med i köket och laga en riktig Rapunzel-middag med inspiration från filmen Trassel! Vi serverar stekt kyckling med spaghetti i en krämig majssås och en sallad på band av morot och zucchini som kan flätas precis som Rapunzels långa hår.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)
1 st
Morot
1 st
Zucchini
1 st
Vitlöksklyfta
½ burk
Majs
4 g
Kycklingbuljong
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
10 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
2 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling med salt och en nypa peppar i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Skala morot och zucchini i långa band med en potatisskalare.
Blanda morot, zucchini, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
TIPS: Låt barnen fläta grönsaksbanden för en äkta ”Trassel”-upplevelse.
Finhacka eller pressa vitlök.
Häll av majs.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Stek vitlök och majs i 1–2 min, tills uppvärmt.
Tillsätt matlagningsgrädde, sparat pastavatten, finriven ost, kycklingbuljong och en nypa salt och peppar. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.
Skär kyckling i tunna skivor.
Vänd ner pasta i majssås.
Lägg upp pasta, grönsaksband och kyckling på tallrikar.