topBanner
Räktacos

Räktacos

med jalapenos och cajun-coleslaw

Den kulinariska resan går till Mexico, och bjuder på en räktacos med massor av spännande tillbehör. En vacker cajunmajo rör du ihop på få minuter. Tomatsalsan bjuder på en perfekt balanserad mix av salt och surt. Jalapeños ger rätten styrka.

Taggar:One Pan
Allergener:kräftdjursulfiteräggsenapgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiter)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

5 g

Tex-Mex

8 st

Minitortillas

(Innehållergluten)

150 g

Strimlad salladsmix

2 st

Tomat

1 st

Lime, ekologisk

1 påse

Koriander

1 st

Jalapeno

1 st

Rödlök

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vetemjöl* (steg 3)

(Innehållergluten)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3034 kJ
Energi (kcal)725 kcal
Fett29 g
varav mättat3 g
Kolhydrater84 g
varav socker9 g
Protein30 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka tomat och rödlök. Skiva jalapeño tunt. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. Grovhacka räkor.

2

Blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten* i en skål. Blanda tomat, hälften av koriander och en generös skvätt limejuice i en ny skål.

3

Blanda vetemjöl* [2 msk | 4 msk] och Tex-Mex i en skål. Tillsätt räkor och rödlök, blanda så de täcks av mjölmixen.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek räkor och rödlök i 3 min, eller tills genomstekta.

5

Blanda salladsmix, en skvätt limejuice och cajunmajo [1 msk | 2 msk] i en skål. Värm minitortillas i 10 s intervaller på en tallrik i mikrovågsugn, eller snabbt i en torr stekpanna, tills uppvärmda.

6

Sätt fram alla ingredienser på bordet. Bre cajunmajo på minitortillas. Toppa med coleslaw, räkor och tomatsalsa. Garnera med jalapeño och resterande koriander.