HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRäktacos
topBanner
Räktacos

Räktacos

med jalapenos och cajunsallad

Den kulinariska resan går till Mexico, och bjuder på en räktacos med massor av spännande tillbehör. En vacker cajunmajo rör du ihop på få minuter.Tomatsalsan bjuder på en perfekt balanserad mix av salt och surt. Jalapeños ger rätten styrka.

Allergener:KräftdjurSulfiterSenapÄggGluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Räkor

(InnehållerKräftdjur, SulfiterKan innehållaSoja, Senap, Fisk, Ägg, Mjölk, Blötdjur, Gluten, Sesam, Sulfiter, Kräftdjur)

50 g

Majonnäs

(InnehållerSenap, Ägg)

5 g

Tex-Mex

8 st

Minitortillas

(InnehållerGluten)

150 g

Strimlad salladsmix

2 st

Tomat

1 st

Ekologisk lime

1 portionspåse

Koriander

1 st

Jalapeno

1 st

Rödlök

4 g

Ay Cajun-ba

(InnehållerSulfiter)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)732 kcal
Energi (kJ)3061 kJ
Fett28.53 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater83.8 g
varav socker10.2 g
Protein29.88 g
Salt3.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka tomat och rödlök. Skiva jalapeño tunt. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. Grovhacka räkor.

2

Blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten* i en skål. Blanda tomat, hälften av koriander och en generös skvätt limejuice i en ny skål.

3

Blanda vetemjöl* [2 msk | 4 msk] och Tex-Mex i en skål. Tillsätt räkor och rödlök, blanda så de täcks av mjölmixen.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek räkor och lök i 3 min, eller tills genomstekta. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

5

Blanda salladsmix, en skvätt limejuice och cajunmajo [1 msk | 2 msk] i en skål. Värm minitortillas i 10 s intervaller på ett fat i mikrovågsugn, eller snabbt i en torr stekpanna, tills uppvärmda.

6

Sätt fram alla ingredienser på bordet. Bre cajunmajo på minitortillas. Toppa med coleslaw, räkor och tomatsalsa. Garnera med jalapeño och resterande koriander.