HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRäkpasta
topBanner
Räkpasta

Räkpasta

med purjolök, morot och dill

Är ni en familj som älskar pasta? Då är det kanske på tiden att prova ett nytt pastarecept! Det hjälper vi med ikväll, när vi lagar en underbar räkpasta. Vi kokar spaghetti som vi blandar med stekta räkor, rödlök, purjolök och vitlök. Rätten får ljuvlig krämighet av creme fraiche, och en spännande twist av dill och citron!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:kräftdjursulfitermjölksellerigluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 portionspåse

Dill

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Purjolök

1 st

Morot

1 st

Ekologisk citron

150 g

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiter)

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

270 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3539.4131 kJ
Energi (kcal)845.94 kcal
Fett26.2205 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater108.5222 g
varav socker15.8 g
Protein35.841 g
Salt2.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera purjolök på längden och skiva i 1 cm halvmånar. Skala och riv morot. Riv en nypa citronzest och skär sen citron i klyftor. Finhacka dill.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt räkor och hälften av vitlöken, och krydda med salt* och peppar*. Stek i 2-3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över räkor till en liten skål, pressa över en generös skvätt citronjuice och ställ åt sidan.

3

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vattnet. Koka i 8-9 min tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten [11/2 dl | 3 dl] och häll av resten. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek lök, purjolök och resterande vitlök i 2-3 min. Tillsätt morot, och stek i ytterligare 3 min.

5

Tillsätt crème fraiche, sparat pastavatten [1 dl | 2 dl], grönsaksbuljong, citronzest, dill (spara lite till garnering) och salt [¼ tsk |½ tsk]. Sjud sås i 4-5 min. Krydda med en nypa peppar. Tillsätt pasta till stekpannan och rör om. TIPS: Tillsätt mer pastavatten om såsen är för tjock.

6

Lägg upp pasta i skålar. Toppa med räkor och färsk dill. Servera med citronklyftor.